Seger borta mot Skellefteå
Publicerad: 2021-10-30
SHL
Vi inkasserade andra raka segern när vi bortaslog Skellefteå med 3-2.

Det var vi som inledde piggast i kvällens match och när vi precis hade passerat tio minuter fick vi också utdelning när Kvist rakade in 1-0 framför mål.

Efter målet fortsatte vi likt inledningen att byta målchanser med varandra och vi kunde bokföra totalt 28 skott på mål (15-13 till oss) efter den första perioden.

Den andra perioden kom sedan att bli något mer tillknäppt gällande målchanser men likväl öppet spel med mycket fart från båda lagen.

Med fem minuter kvar av perioden skulle nästa mål komma och även då var det vi som fick jubla. Genoway tog några skär in från blålinjen och med ett stenhårt slagskott sköt han sitt tredje mål för säsongen och vi var i ledning med 2-0 inför tredje.

Tre minuter in i den tredje perioden så skulle även vårt tredje mål i matchen komma när Eklind tog hand om returen från Björks skott.

Skellefteå närmade sig sedan och lyckades få utdelning två gånger om. Närmare än så lyckades dock inte hemmalaget komma och vi kunde inkassera vår andra raka seger när vi vann med siffrorna 3-2.

Skellefteå - Brynäs 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)

Första perioden: 0-1 (10.00) Oskar Kvist (Nicklas Danielsson, Anton Mylläri).

Andra perioden: 0-2 (35.30) Chay Genoway (Marcus Björk, Greg Scott).

Tredje perioden: 0-3 (43.11) Oscar Eklind (Marcus Björk, Anton Rödin). 1-3 (49.17) Linus Karlsson (Jonathan Pudas, Jonathan Johansson) spel fem mot fyra. 2-3 (57.42) Jonathan Pudas (Linus Karlsson, Jonathan Johansson).

Skott: 35-31