• Huvudsponsorer

Kellman tillbaka — berättar om skadefrustrationen: ”Vill vara ute och kämpa med grabbarna”

6 mars 2019 15:05

Efter tre veckor är Joel Kellman tillbaka.

Centern kommer att spela mot Malmö på torsdag.

— Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget och ge laget lite ny energi, säger han.


14 februari fick Joel Kellman avbryta matchen mot Växjö med en skada.

Då var han Brynäs bäste poängplockare (nu passerad av Jesper Boqvist och Ryan Gunderson) och sedan dess har han missat sju matcher.

På de sju matcherna Kellman har missat har laget plockat totalt fem poäng och många supportrar har saknat 24-åringen från Karlskrona.

— Det är alltid kul att höra att man är saknad. Det ska jag ta med mig till matchen imorgon, säger Kellman.

För nu är han tillbaka.

Rehabiliteringen har gått bättre än väntat och Kellman har förklarats spelklar till torsdagens match mot Malmö.

— Det gick lite snabbare än vad jag hade trott från början och jag har fått fantastiskt bra hjälp från Mange (Ågren, fystränare), Kent (Larsson, massör) och resten av medical team så det har varit en bra rehab, säger Kellman och fortsätter:

— Skadan kom olägligt när vi hade så många matcher och det var lite retfullt. Men så är det och det är inte så mycket att göra något åt utan det är bara att försöka bygga upp sig så mycket som möjligt så man är redo när det väl gäller sen.

Och nu gäller det alltså, för imorgon är Kellman tillbaka i spel. Han kommer tillbaka i ett kritiskt läge, där tre lag ligger på samma poäng i tabellen och flera är med och krigar om play in-platser.

— Det är aldrig roligt att sitta bredvid och titta på. Man vill vara där och hjälpa till. Speciellt när det är så jämnt i tabellen. Vi vill spela slutspel och då vill man så klart vara där ute och kämpa med grabbarna och försöka vinna hockeymatcher.

Kellmans comeback blir alltså mot Malmö, som under tisdagen besegrade Mora med 7—1. — De fick en ketchupeffekt (mot Mora). De spelar tajt och det kommer bli en tuff match. Men vi vet att vi har en bra historik mot dem här hemma så vi går för att ta tre poäng.

Och gissa om Kellman är laddad efter några veckor i sjukstugan.

— Det blir en tuff match men jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget och ge laget lite ny energi. Förhoppningsvis kan jag gå in och hjälpa ”Nicke” (Danielsson) och ”Boken” (Jesper Boqvist) så att vi kan bli lika framgångsrika som vi varit tidigare under säsongen, säger han.

Du är redo nu? — Ja, jag känner mig redo.

Till Malmömatchen är 4 500 biljetter sålda och biljetter finns från 99 kronor. Biljetter till den matchen kan du köpa genom att klicka här!

Kolla in intervjun med Joel i videospelaren ovan!