Malin Axelsson stannar i Brynäs IF — skriver på tvåårskontrakt
Publicerad: 2019-05-20
Dam
Född i Gävle, uppvuxen i Bergby och med Norrsundets IF som moderklubb. Nu har Malin Axelsson förlängt sitt kontrakt med Brynäs IF. — Jag vill inte spela någon annanstans, säger 24-åringen.

Efter många år i Modo kom Malin Axelsson ”hem” till Gävle och Brynäs inför fjolårssäsongen.

Direkt fick hon ett ”A” på bröstet som assisterande kapten.

Och nu har hon förlängt kontraktet.

Det nya avtalet är på två år och innebär att hon stannar i klubben över säsongen 2020/21.

— Jättekul att Malin vill fortsätta spela här hos oss. Det är en defensivt smart center som är stark på tekningar. Hon är en bra tjej i omklädningsrummet som har visat stor revanschlusta efter sin fjolårssäsong. Sen är det självklart ett plus att det är en spelare från distriktet, säger Andreas Dackell, sportdirektör.

Axelssons förlängning innebär att SDHL-truppen i skrivande stund har 13 spelare under kontrakt, varav sex spelare kommer från närområdet.

— Det här är ett led i vår satsning på damhockeyn. Vi vill ta tjejer från regionen och sen spetsa med spelare utifrån. Men det är viktigt för oss att grunden är spelare härifrån, säger ”Dacke”.

Förra säsongen satte skador käppar i hjulet för Axelssons säsong. Det blev bara 18 matcher och fyra (2+2) poäng för centern.

— Säsongen var bra innan jag skadade mig. Jag fick mycket istid och det kändes som att jag fick en nystart och växte med förtroendet som jag fick, säger 24-åringen.

Efter den skadedrabbade fjolårssäsongen är Axelssons förväntningar desto högre på kommande säsong.

— Jag är jätteladdad och det känns superspännande med laget inför nästa säsong. Det känns som att vi är fler i gymmet redan nu än vi hade spelare på hela förra säsongen. Det är riktigt kul att komma till hallen nu, och alla vill framåt hela tiden.

Axelsson är också imponerad och motiverad över den resa som Brynäs IF gjort kring damsatsningen sedan hon återvände till klubben.

— Erika och Dacke har gjort ett jättejobb. Klubben har valt att satsa, folk har öppnat ögonen för det som händer och det är attraktivt för spelare att komma hit. Och för mig personligen är det så klart kul att få spela i den tröja man ville spela i när man växte upp. Jag vill inte spela någon annanstans, säger hon.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist