• Huvudsponsorer

Lunchrestaurangen fortsatt öppen i Monitor ERP Arena – här är åtgärderna som gäller från och med i dag

25 mars 2020 08:08
Brynäs

Lunchrestaurangen i Monitor ERP Arena är fortsatt öppen.

— Vi har implementerat åtgärder för att följa myndigheternas direktiv, säger Brynäs IF:s tillförordnad restaurangchefen Nick Bird.


Meny

Här hittar du aktuella veckomenyer för lunchen

Lunchbuffén i Monitor ERP Arena är ett uppskattat inslag bland hungriga Gävlebor.

Under Coronasituationen har frågetecken väckts för hela restaurangnäringen, och i det även lunchrestaurangens möjlighet att hålla öppet.

Nu önskar Brynäs IF och arenabolaget tydliggöra att lunchbuffén fortsatt är öppen likt tidigare, förstärkt med vissa försiktighetsåtgärder.

Under tisdagen kommunicerade Folkhälsomyndigheten nya direktiv gällande skärpt säkerhet i restaurangmiljöer. Det handlar främst om att begränsa köbildning, oavsett om det sker vid en buffé, kassa eller bardisk.

Därför har vi från och med i dag I samråd med Folkhälsomyndigheten vidtagit följande säkerhetsåtgärder.

  • Vi har tagit bort samt ökat avstånden mellan samtliga bord i restaurangen för att uppnå de nya kraven från Folkhälsomyndigheten.
  • Det sitter skyltar strategiskt placerade där samtliga gäster uppmanas att hålla ett avstånd på minst en meter mellan varandra både vid kassan och vid lunchbuffén.
  • Vi har givetvis goda möjligheter för gästerna att tvätta händerna och vi har utrustat restaurangen med en mängd behållare med handsprit.
  • Vi har utökat städningen i våra restauranger samt städar och rengör utsatta ytor extra noga.
  • Restaurangen kommer från och med torsdag även att erbjuda färdiga matlådor. De kommer att bygga på samma meny och rätter som buffén. Till en början kommer dessa att säljas på plats i restaurangen, men möjlighet till utkörning kommer också att ses över.

Nick Bird, restaurangchef:

— Åtgärderna kan förstås upplevas lite bökiga, men det gör det möjligt att fortsätta hålla öppet och bedriva verksamheten. Precis som regeringen uttryckt är det upp till oss samtliga att ta ett individuellt ansvar i allt detta, och det ber vi om nu. Samtidigt som vi fortsätter vår ambition att servera en lunchbuffé av absolut toppklass.

Öppettider

Måndag-torsdag: 10.30-14.00

Fredagar: 10.00-14.00

Matlåda med sallad 69 kronor.

Buffé på plats 103 kronor, inklusive sallad, bröd och kaffe.

Skolmatsalen igång

Restaurangen i Monitor ERP Arena har också separata lokaler där skoleleverna på Prolympia äter sin skolmat. Eftersom skolorna fortsatt håller öppen fortsätter även skolmaten att serveras.

Men även där har en åtgärd implementerats. Maten serveras via matlådor.

— Även gällande skolmaten har vi förstås skruvat om verksamheten för att kunna följa Folkhälsomyndighetens direktiv, säger Nick Bird.

Restaurangen i Monitor ERP Arena fortsätter därmed sin dagliga produktion. Men köket har fortsatt större kapacitet.

Finns det en efterfrågan på större partier av matlådor är du varmt välkommen att kontakta restaurangen via [email protected]