• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 December Dec
Söndag Sön 29 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Fredag Fre 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb

Brynäs U16 förädlar talangerna. Nu är det dags för kvartsfinaler.

22 mars 2018 15:00
Jun

"Det är högt tempo, bra kvalité, mycket kamp, mycket tävlingar. Så det är riktigt bra träningar. Man får kämpa och det kan bli lite grinigt också. Det är bara bra".


Till helgen går Brynäs U16-lag in i kvartsfinalspelet. Det blir tre matcher i ett gruppspel där motståndarna heter Djurgården, Skellefteå och Linköping. De två bästa lagen går vidare till semifinaler.

Brynäs U16-lag är ett lag som bygger på grundtanken att utveckla spelarna och låta dem få chansen att ta sig vidare till spel i J18-laget och vidare ut i ishockeyvärlden. Många talanger har förädlats och spelar numera i de högsta ligorna i olika länder. Killar som Nicklas Bäcktröm, Jakob Silfverberg, Calle Järnkrok, Oscar Lindblom och Elias Lindholm är några. I dagens Brynäs finner vi exempelvis Marcus Ersson och Linus Ölund.

Under den här säsongen har ett dussintal killar ur Brynäs U16 fått chansen att spela med J18-laget. Två av dem är Adam Dahlström och Alexander Ljungkrantz.

-Det är fantastiskt kul och något man vill göra så klart. Det känns väldigt utvecklande, säger de båda om att spela J18-hockey.

-Där får man en lite annan roll. Åtminstone är det så för mig. Jag får en lite mer defensiv roll, säger Adam. Men för mig blir det en liknande roll offensivt som jag har i U16, skjuter Alexander in.

Men de är överens om att konkurrensnivån är högre och att både det fysiska spelet och det att det går snabbare är den stora skillanden.

De har varit med och tränat under Jonas Söderströms ledarskap i U16-truppen sedan försäsongen. Något de tycker ha gett utdelning.

-Det är högt tempo, bra kvalité, mycket kamp, mycket tävlingar. Så det är riktigt bra träningar. Man får kämpa och det kan bli lite grinigt också. Det är bara bra.

Imorgon fredag är det dags för kvartsfinalspel. Tre matcher på tre dagar mot Djurgården, Skellefteå och Linköping. Efter det går de två bästa lagen vidare till semifinalspel i Nyköping den sista helgen i mars.

-Det blir roligare matcher nu. Tidigare har vi kunnat öva mer på detaljer och sådant under matcherna. Nu ska ju det vi övat på komma fram. Det är själva provet när vi spelar mot bra lag. Man kan inte ha några svackor här och där. Då blir man straffad direkt till skillnad från grundserien där vi kunde göra misstag men ändå vinna med 15-3, säger Dahlström.

Tim Alverhag är en av de spelare som fått ett litet genombrott denna säsong. Men till skillnad från lagkamraterna har han inte varit med på hela resan. Han kommer från Bollnäs IS och gick via Mora till Brynäs under vintern.

Tim var med Brynäs J18-lag till Karlstad och vann den åttondelsfinalen mot Färjestad.

-Jag sökte gymnasiet här i Brynäs efter höstsäsongen i Mora och jag kom in. Nu bor jag här själv men det går bra. Det gjorde jag även i Mora. Sedan har jag kört Brynäs fys och allt annat för att komma in i den här modellen Morgondagens Brynäsare. Jag tycker att det är en bra grej. Det är mycket hårdare och mycket mer träningar här. Bättre spelare i laget och jag har utvecklats en hel del sedan jag kom till Brynäs.

Tim är en skridskoskicklig högerskytt med fint spelsinne.

-Mina styrkor är det offensiva. Jag gillar att gå på mål och skapa lägen och det kan man göra här. Vi har ett jättebra U16-lag med bra bredd och bra spets.

Efter matchen mot Färjestad sade J18-tränaren Mikael Holmqvist så här om Tim Alverhag.

-Han gör en fantastiskt bra insats och jobbar hårt. Och det är just det som krävs. Han är U16-spelare och det är inte bara att komma in här och spela mot ett större och hådare motstånd. Det här var hans andra match för oss. Idag fick han en liten annan roll och gick in i vår leadingline med Abbe Broberg och Oscar Birgersson och de hade bra fart alla tre.

-En klok hårt arbetande spelare. En avig högerskytt som visar att all den information han har fått här i U16-laget sedan han kom hit har börjat sätta sig. Nu vet han hur han ska göra så det gäller bara för honom att släppa loss och ta vara på det som han är bra på, avslutar Holmqvist.

Brynäs U16-lags kvartsfinalspel kan ni följa i Skutskärs ishall under helgen med start klockan 16.00 på fredag då Djurgården står för motståndet.