Kvist och Gunler uttagna till junior-VM i Kanada
Publicerad: 2020-12-14
Herr
Noel Gunler och Oskar Kvist är uttagna till Juniorkronorna och JVM i Kanada.

6 november blev Noel Gunler klar för Brynäs IF. Sedan dess har den 19-årige forwarden registrerats för tre (2+1) poäng på åtta matcher.

Oskar Kvist, med Hagaströms SK som moderklubb, har stått för två (1+1) poäng på sina 13 SHL-matcher den här säsongen och tolv (5+7) poäng på 13 J20-matcher.

Under söndagen blev duon uttagna att representera Sverige vid junior-VM i Kanada. Turneringen avgörs i en bubbla i staden Edmonton 26 december till 5 januari där Sverige spelar sin premiär mot Tjeckien på Annandagen.

Brynäsfostrade Victor Söderström, med Skutskär som moderklubb, är också han med i truppen. Söderström, som tillhör NHL-organisationen Arizona Coyotes, har den här säsongen spelat med AIK i hockeyallsvenskan men gjorde förra säsongen 16 (5+11) poäng på 35 SHL-matcher med Brynäs. Han var även då med i JVM-truppen.

Brynäsbacken Viktor Persson, som har Hedesunda som moderklubb, var med i den ursprungliga bruttotruppen, men var en av spelarna som inte fick åka med den slutgiltiga truppen över Atlanten.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist