Onsdag Ons 16 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr

Går Brynäs rent mot Luleå denna säsong?

7 februari 2018 13:00
Herr

Efter tre klara Brynäsvinster är det dags för det fjärde och sista mötet för säsongen. En revanschsugen "Bulan" Berglund mot en Tommy Sjödin på jakt efter poäng.


Med tio matcher kvar av grundserien kan nu nedräkningen starta på allvar. Vilka möjligheter har Brynäs att ta sig till topp sex? Eller blir det en åttondelsplats?

Det är fortfarande trettio poäng att spela om och varje match blir väldigt viktig. Nu väntar Luleå på bortais. Ett lag som Brynäs inte har haft några problem med under säsongen. Tre matcher har givit segrar med 6-1, 6-0 och 4-1. Kan "Bulan" Berglunds Luleå vända på steken i morgon kväll? Det är en intressant frågeställning på många sätt.

Tabellen och spelschemat ger oss förutsättningar för en rafflande avslutning av serien. Brynäs ligger tia en placering och två poäng efter Luleå. Norrlänningarna har dock en match mer spelad. Det har för övrigt även åttondeplacerade HV71, Linköping på sjunde plats och Skellefteå som just nu håller den där åtråvärda sjätteplatsen som ger direktspel i kvartsfinalerna. Upp dit är det tio poäng.

Återstående tio matcher för Brynäs visar att man har mycket i egna händer. Förutom matchen mot Luleå har Tommy Sjödin spel mot HV71, Linköping, och Skellefteå kvar. Dessutom väntar två möten mot Frölunda. Laget som ligger femma med bara målskillandsfördel på Skellefteå. Det gäller att plocka poäng mot de här lagen för att nå topp sex. Brynäs spelar även mot Örebro, Karlskrona, Djurgården och Mora. Så visst finns det goda möjligheter att klättra uppåt i tabellen.

Men nu ligger fokus i första hand på morgondagens bortamatch uppe i norr. Där ställs Brynäs mot ett Luleå som kommer från en straffvinst mot Djurgården. Brynäs har som bekant tre förluster i formraden, men före det en imponerande seger i Jönköping mot HV71.

Så här ser resplanen ut på torsdagen. Efter matchen mot Luleå reser Brynäs vidare till Jönköping för match mot HV71 på lördag. Man kommer inte att stanna till i Gävle mellan matcherna.

I "Bulans" lag är målvakten Joel Lassinantti en bärande spelare. Han ligger tvåa i målvaktsligan och bjuder sällan på några stora missar för motståndarna att utnyttja. En viktig del i matchen blir därmed spelet i numerärt överläge. När de chanserna ges måste Brynäs slå till. Och i boxplayspelet måste man hålla tätt.

Luleå är precis som Brynäs inget av topplagen när det gäller målproduktion i spel fem mot fyra. Lite drygt tjugo procent i effektivitet ståtar Luleå med. Brynäs strax över sjutton. I boxplayspelet är Brynäs bäst i ligan med över 85% medan Luleå bara klarar av en elfteplats i samma spelform. Spelet i special teams kan kanske bli det som avgör matchen. Men då måste Brynäs också få några lägen i numerärt överläge. Luleå är ett av lagen som drar på sig minst antal tvåminutare på botbänken.

Vid sidan om målvakten Joel Lassinantti är lagkaptenen Niklas Olausson en av Luleås mest värdefulla spelare. Han är lagets bästa poängplockare med 32 poäng. Luleå har annars en jämn och kompetent trupp utan de där riktiga stjärnspelarna.

Riktigt hur Tommy Sjödin och Janne Larsson kommer att komponera laget är just nu oklart. Ett par backar är i Sydkorea på OS och det finns lite småkrassliga spelare i truppen och detta kan begränsa valalternativen. Men när det gäller energiflödet bland spelarna känns det starkt. Liksom när det gäller tron på det egna spelet. Så det finns all anledning att se fram mot en härlig fight på torsdagskvällen.

Aaron Palushaj har varit småkrasslig ett par dagar. Men på onsdagsmorgonen var han åter på plats i Gavlerinken och redo för ett träningspass. "Jag känner mig mycket bättre nu", meddelade han.

I Sista Snacket vid lunch på torsdagen kommer det bekräftade laget och kommentarer från spelare och tränare.