Marcus Björk om inledningen av säsongen ”Absolut inte nöjd”
Publicerad: 2021-11-11
SHL
Första delen av säsongen har passerat och SHL-truppen har kunnat ägna några dagar åt att fokusera på gruppen. Istället för tankar på kommande match har man sparrat varandra att bli bättre i detaljerna. – Tycker många matcher har vi spelat väldigt bra, fört många matcher. Men vi har haft djupa dalar och haft svårt att få in pucken. Men det är mycket som är bra och det gäller att fortsätta, säger Marcus Björk.

– För min egen del är jag absolut inte nöjd. Jag vill vara en mycket bättre back därute och hjälpa laget att vinna. Nu är det uppehåll och jag själv ska steppa upp och komma tillbaka med ny energi på måndag.

Som idrottare är tävlingsmoment det som triggar utveckling och det märks även under träningarna. Särskilt under den här veckan, då matcherna har uppehåll har spelarna i laget kunna utmana varandra lite extra för att hålla nivån uppe.

– Det är rolig stämning, mycket kamp. Det är lite skrik här och där, folk försöker komma in under huden på en. Chay och Bergman försöker komma in på mig och Berra. Vi får se om de kommer kunna göra det, säger Björk

Hur svarar du och Berra? – Vi fortsätter bara hålla pucken, de fick inte röra pucken igår, säger Björk med ett leende.

Under helgen väntar ledighet för hela SHL-truppen för återhämtning inför nästa del av säsongen.

– Jag och min flickvän kommer åka iväg och koppla bort hockeyn några dagar. Få ha det trevlig och sen komma tillbaka med nya energi på måndag, säger Björk. – Jag kommer tillbaka med mer fart och mer bestämdhet, vara mer här och nu inte tänka så mycket. Bara spela hockey, det är det jag är bra på och hjälpa laget ta tre poäng.

Brynäs IF