Öste in 27 mål i hockeyallsvenskan — Zetterberg skriver på för två år med Brynäs IF
Publicerad: 2019-03-27
Herr
Lukas Zetterberg har öst in poäng i hockeyallsvenskan. Nu är han klar för Brynäs IF. — Jag ska göra allt jag kan för att bidra på den här nivån, säger 22-åringen.

Lukas Zetterberg sprutade in poäng för Västerås den gångna säsongen, och gjorde 43 (24+19) poäng på 52 grundseriematcher — med det trea i skytteligan och fyra i totala poängligan. Av de 24 målen kom elva i powerplay. Med det var han bäst i hela hockeyallsvenskan. Dessutom gjorde han sex (3+3) poäng på fyra matcher i slutspelsserien.

— Han har ett grymt bra skott. Framför allt i powerplay. Han träffar alltid mål och det är därför han gör så många mål, säger sportdirektör Andreas Dackell.

Nu tar högerskytten med sig sitt fruktade skott och flyttar till Gävle. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med Brynäs IF, som sträcker sig över säsongen 2020/21.

— Framför allt kommer han bidra med målskytte. Han har den spetskompetensen. Han står rätt i banan och har näsan för mål. Vi hoppas och tror att han kan utveckla det ännu mer här hos oss, säger ”Dacke”.

Zetterberg har spelat i Västerås större delen av karriären, men har också gjort sejourer i Skellefteås J20-lag, i Timrå och i Tingsryd. Han har också spelat juniorlandskamper.

— Jag ska ta den rollen som jag har haft i Västerås. Jag vill vara en målskytt och en offensiv spelare, men jag vill göra det bra i defensiven också. Jag fick mycket förtroende förra säsongen och då rullade poängen in. Sen fortsatte det, säger Zetterberg och fortsätter:

— Jag ser verkligen fram emot att komma igång. Det ska bli otroligt roligt. Att få sajna sitt första SHL-kontrakt är något man krigat för hela livet och jag ska göra allt jag kan för att bidra på den här nivån. Jag vill göra det så bra som möjligt och kommer göra allt i sommar för att vara redo när det drar igång i höst.

Det är dock främst utvecklingen den senaste säsongen som fick Andreas Dackell och Brynäs att få upp ögonen för 22-åringen.

— Vi har haft koll på honom hela säsongen och han har bara blivit bättre och bättre hela tiden. Han känns väldigt intressant. Han har stor potential, en bra ålder och kommer att ta fler kliv i sin karriär, säger Dackell.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist