• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Härlig laginsats och bra spets gav seger

30 november 2017 22:11
Herr

"Det stod roligt på min tröja och det var det"


Kevin Clark var tillbaka i form igen och spelade formidabelt. Men han var inte ensam om det. David Rautio är en av många andra som måste hyllas efter 4-0 hemma mot Rögle.

-Det stod roligt på min tröja och det var det, sade Marcus Ersson efter matchen. Brynäs hade fixat nya matchtröjor där barns egna värdeord fanns med. Det gav kanske lite extra energi denna kväll när ett riktigt bra Rögle gästade.

Klart att Marcus tyckte att det var roligt och det var han inte ensam om. I omklädningsrummet efter matchen var det glada miner.

-Härligt att hålla nollan. Det var ett bra lag vi mötte, sade David Rautio som verkar hålla högform. Men det var som tidigare nämnts många som var bättre än bra.

David Rautio gjorde ytterligare en utmärkt insats mellan stolparna.

Brynäs inledde den första perioden med att ge gästerna lite väl fria tyglar. Men Rögle kom också ut hårt och bestämt och ville visa att de var här för att ta poäng. Brynäs vred sig dock ur det grepp som Rögle kopplade och efter fyra-fem minuter började det luta allt mer åt hemmalaget.

I mitten på perioden slog den andra kedjan till. Aaron Palushaj blev målskytt snyggt framspelad av Juuso Ikonen och Linus Ölund. Den linan är väldigt bra igång.

Med 1-0 gick matchen in i den andra perioden. Där var det i stort sett spel mot ett mål. Brynäs mål. Men med en målvakt som Christopher Liljewall sade "stod på huvudet" höll inte Brynäs bara tätt utan vann perioden med 2-0. Bakom de målen låg Kevin Clark. Han blåste först iväg efter kanten fixade sig ett friläge och gjorde 2-0. Senare jagade han ikapp en puck som såg ut att gå till icing och såg till att Linus Ölund kunde bli målskytt.

I den sista perioden slog han sedan spiken i den skånska kistan genom att göra 4-0. Kevin var helt enkelt strålande bra och det känns alldeles utmärkt att målskytten är åter igen.

-Vi finner en väg att vinna matchen och det är bra gjort. Rögle har blivit mycket bättre men vi klarade av dem, sade en nöjd Samuel Asklöf.

Nye Drew Miller var nöjd med sin insats men tyckte att det fanns mycket mer att hämta för honom.

-Det var väl okej. Jag försökte bidra och finna spelet. Det blir bättre efter den här matchen, sade han. Och det var en bra analys från hans sida.

Drew Miller spelade smart och lärde sig hur Brynäs vill ha spelet. Han pratade med lagkamraterna och lyssnade på deras råd.

I och med att Örebro förlorade gick nu Brynäs upp på tionde plats í tabellen. På lördag väntar Växjö i Gavlerinken. Det blir en höjdare nu när Brynäs har hittat spelet och glädjen på isen.

Brynäs IF-Rögle BK 4-0 (1-0,2-0,1-0)

Skottstatistik 29-33 (13-5,8-18,8-10)

Utvisningar BIF 1x2 min RBK 3x2 min

Mål: 1-0 Aaron Palushaj assist Juuso Ikonen/Linus Ölund (10.22) 2-0 Kevin Clark assist Jesper Jensen/Ryan Gunderson (21.00) 3-0 Linus Ölund assist Juuso Ikonen/Kevin Clark (33.59) 4-0 Kevin Clark assist Jesper Jensen/Ryan Gunderson (49.41)