• Huvudsponsorer

Radade upp segrar – nu startar Brynäs 2019: ”Självförtroende”

9 januari 2019 11:04
Dam

Brynäs stängde 2018 snyggt med åtta segrar på tio matcher. Nu startar resan mot slutspelet 2019. — Vi har självförtroende, säger tränaren Magnus Carlsson.


19.00 i kväll öppnar Brynäs spelåret 2019 – via nedsläpp borta mot Leksand i omgång 26.

Magnus Carlssons trupp kommer dit efter en stark avslutning under 2018.

Dels fyra raka segrar – och dels åtta segrar under de tio sista matcherna.

— Vi tar med oss självförtroende. Vi hade en jobbig tid i höstas med lite folk och alla skador som var då. Men vi kom tillbaka starkt därifrån och avslutade riktigt bra. Magnus (Ågren, fystränare) har gjort ett kanonjobb med spelarna, jag måste verkligen tacka honom. Trots att vi ofta varit lite folk har jag känt att vi många gånger varit starkare än motståndarna.

Hur ser du på att öppna 2019 i kväll?

— Äntligen är vi igång igen. Vi har haft lite vila och jag tycker att spelarna har sett jäkligt pigga ut på träningarna under veckan. Jag hoppas att vi kan slå Leksand i kväll. Vi har förlorat de tre matcherna mot dem innan, så det är dags att vinna nu.

Tabellen i SDHL är relativt låst för Brynäs del.

Laget har satt sig i en tydlig position för att kvalificera sig för slutspelet.

Nu handlar det om att positionerna sig.

Tittar vi på det rent logiskt har vi möjlighet att gå om Djurgården som är sexa, och behöver hålla AIK som är åtta bakom oss?

— Vi siktar naturligtvis på att vinna så mycket matcher som möjligt och ta oss förbi Djurgården. Och givetvis hålla AIK bakom oss. Det är många poäng upp till Djurgården och vi halkade efter i början av säsongen, men samtidigt har vi tio matcher och 30 poäng kvar att spela om. Inklusive att vi möter just Djurgården två gånger till. Självklart ska vi ge det en chans och det skulle vara skönt att ta ett pinnhål till inför slutspelet.

Laguppställningen kommuniceras via sociala medier under eftermiddagen, då vi väntar in besked från förmiddagens värmning kring exakt vilka spelare som är tillgängliga.

Så spelar vi under veckan

Onsdag: Leksand borta 19.00

Lördag: HV71 hemma 14.00

Söndag: AIK hemma 14.00

Fakta: Brynäs senaste tio matcher – åtta segrar

Brynäs-SDE (hemma) 3-2

Brynäs-SDE (b) 6-2

Brynäs-AIK (h) 4-0

Brynäs-Djurgården (h) 3-1

Brynäs-Luleå (h) 0-3

Brynäs-Luleå (h) 1-3

Brynäs-Göteborg (h) 4-2

Brynäs-HV71 (h) 1-0 efter straffar

Brynäs-Modo (h) 4-2

Brynäs-Göteborg (h) 6-1

Målskillnad denna period: 32-16