Sista Snacket
Publicerad: 2017-12-07
Herr
Det är på flera sätt en lite speciell match. Mer för mig och Janne än för spelarna egentligen

-Vi har sovit ut på förmiddagen och känner oss pigga. Resan hit till Luleå gick bara bra och materialen har kommit fram. Nu värmer vi vid tolv och sedan laddar vi inför kvällen, säger Tommy Sjödin på torsdagens förmiddag.

Att Tommy Sjödin nu ställer sitt Brynäs mot Bulan Berglunds Luleå för första gången har nog inte undgått någon. Men det finns fler spännande kopplingar mellan lagen.

-Det är på flera sätt en lite speciell match. Mer för mig och Janne än för spelarna egentligen. Klart att det är lite extra med Bulan men det är också så att Janne Larssons son Emil finns med i Luleå. Och dessutom finns Roger Kyrö i Luleå. En fd Brynäsare som vi känner väl, berättar Sjödin.

Förutom att som vanligt peka på att det gäller att vara noggranna och hålla fokus på det egna spelsystemet kan Sjödin meddela att laguppställningen är klar.

{!A}

Simon Bertilsson är åter. Här kör han ett pass i gymmet med Brynäs fystränare Magnus Ågren.

Simon Bertilsson, Elias Fälth och Juuso Ikonen är tillbaka och så här ser det ut:

Första kedjan Drew Miller-Jesper Jensen-Kevin Clark

Andra kedjan Juuso Ikonen-Linus Ölund-Aaron Palushaj

Tredje kedjan Johan Alcén-Jacob Blomqvist-Daniel Mannberg

Fjärde kedjan Samuel Asklöf-Marcus Westfält-Jesper Boqvist

Trettonde forward Alexander Bjurström

Backpar bildar Simon Bertilsson-Ryan Gunderson, Elias Fälth-Lukas Kilström, Lucas Carlsson-Henrik Larsson. Sjunde back Adam Boqvist

Målet vaktas av Linus Fernström eller David Rautio. Vem av dem det blir spar man med till närmare nedsläpp.

Marcus Ersson och Christopher Liljewall som båda blev skadade i matchen mot Trinec var på torsdagsmorgonen åter i Gävle.

-Det var ett väldigt fint hotell vi bodde på i Tjeckien. Där fanns allt. Maten var toppen och ishallen var riktigt fin. Att matchen startade så tidigt som 17.00 berodde på att arenan låg bredvid ett stort stålverk och man ville ge de anställda chansen att gå på matchen när deras skift var slut, berättar Liljewall.

Han undersöktes av Brynäs läkare under torsdagen och blir sannolikt borta några matcher.

-Jag fick en armbåge i ansiktet och det var väl mest en säkerhetsgrej att jag gick av. Jag känner mig rätt okej, säger Marcus Ersson.

{!B}

Marcus Ersson firar ett mål mot Linköping.

-Det är bra stämning i truppen efter några segrar och jag tror på fin chans mot Luleå ikväll. Vi har ett bra go och hemma här sist fungerade spelet riktigt bra. Vi vet ju också hur Bulan vill ha det så det blir nog en bra match, säger Ersson.

På lördag blir det returmöte i Gavlerinken. Och dessutom ska Andreas Dackell hyllas med tröjhissning i taket före nedsläpp som sker 14.45.

{!C}

Jesper Boqvist har kommit åter efter långt skadeuppehåll. Han togs igår ut till juniorlandslaget och spelar ikväll i den fjärde linan när Brynäs möter Luleå.

Biljett till matchen på lördag finner du här. Prognosen skvallrar om mycket folk på läktarna.

Klicka här för att köpa biljett >>>

Sportreporter Peter Mansson