Övertygande seger i toppmötet
Publicerad: 2022-01-18
SDHL
Ledning 3-0 efter tolv minuters spel - då drog vi längsta strået och vann med 7-1 när vi tog revansch för säsongens två tidigare förluster mot Linköping.

Grunden till dagens seger lades redan i den första perioden där vi bara på tolv minuter gick upp i en tidig 3-0 ledning.

Först ut i protokollet var Gebhard som i powerplay sköt sitt femtonde mål för säsongen när hon krigade in sin egna retur. Bara minuterna senare kom nästa mål och då var det lördagens hattrickskytt Mrazova som återigen blev målskytt till 2-0. Tolv minuter in på perioden kom sedan vårt sista mål i perioden och då var det Bouveng som blev målskytt när hon fint framspelad av Stalder sköt 3-0.

Den andra perioden blev sedan en mer avvaktande tillställning men vi skulle få se både ett och två mål även i denna period.

4-0 målet skulle dock dröja och detta ända till fyra minuter från slutet när Krizova bröt en passning i offensiv zon och sedan med ett distinkt skott sköt sitt femtonde mål för säsongen.

Av bara farten kom sedan 5-0 målet två minuter senare och då var det Waxin som hittade en fristående Gebhard som i slottet pricksköt sitt andra mål för kvällen.

Tidigt i den tredje perioden skulle sedan bortalaget få jubla för första gången under kvällen när de genom Sydney Brodt reducerade till 5-1.

Gästerna fick efter målet nyvunnen energi men istället för fler bortamål skulle Stalder hamna i fokus när hon genom två mål i perioden fastställde slutresultatet till 7-1.

Härnäst väntar resa till Stockholm och match borta mot tabellsjuan Djurgården på torsdag.

Brynäs - Linköping HC 7-1 (3-0, 2-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (03.35) Jaycee Gebhard (Denisa Krizova, Jenny Antonsson) spel fem mot fyra. 2-0 (06.35) Katerina Mrazova (Lara Stalder). 3-0 (12.44) Josefin Bouveng (Lara Stalder, Katerina Mrazova).

Andra perioden: 4-0 (36.23) Denisa Krizova (utan assist). 5-0 (38.18) Jaycee Gebhard (Mina Waxin, Samantha Kolowratova).

Tredje perioden: 5-1 (41.49) Sydney Brodt (utan assist). 6-1 (53.12) Lara Stalder (Katerina Mrazova). 7-1 (58.18) Lara Stalder (Katerina Mrazova, Josefin Bouveng).

Skott: 43-16