Sista Snacket
Publicerad: 2018-03-08
Herr
Kommentarer från spelare och tränare. Dessutom det bekräftade laget där ett par spelare återkommer.

Kvällens match mot Linköping är viktig för Brynäs av flera anledningar. Med två matcher kvar att spela finns fortfarande chansen att sluta nia i tabellen. Något som i så fall kan ge ett annat lag än Växjö Lakers i en eventuell kvartsfinalserie.

Ett tungt skäl till att spela på topp denna kväll är att det gäller att få den positiva boost som det innebär att vara vinnare istället för förlorare när slutspelet inleds. Sedan betyder natuligtvis även känslan att få vinna inför hemmapubliken en hel del.

Så här ser Linus Ölund på varför det är angeläget att ta tre poäng ikväll.

-För att få med sig en vinnarkänsla. Nu har vi två matcher på oss att göra alla saker riktigt rätt och få med oss den känslan in i slutspelet. Sedan är det sista hemmamatchen i grundserien och självklart vill man vinna den. Samtidigt så vill vi vinna alla matcher vare sig det är hemma eller borta.

{!B}

-Med tanke på vad vi presterade under slutspelet ifjol och att vi är riktigt bra när vi spelar som bäst så det är nog inget lag som vill möta oss. Vi visade dessutom att vi klarar av att spela bra även med täta matcher och långa resor. Vi har en bra känsla i laget inför det som kommer.

Vilket lag det kommer att bli i åttondelsfinalen är ännu inte klart. Just nu är det HV71 som gäller.

-Det spelar inte så stor roll vilka det blir. Vi får börja med en bortamatch på måndag hur som helst. Men det skulle vara roligt att få möta Felix. Vi har bara spelat i samma lag än så länge. Kul att det gått bra för honom i HV. Sedan är det en bra motståndare med tanke på resan. Vi spelar i Göteborg på lördagen och kan ta bussen direkt till Jönköping. Men vi får se vilka det blir. Bulans Luleå kunde också vara kul, säger Linus Ölund.

-Det känns som en viktig match för oss ikväll. Vi vill ha med oss bra insatser in i slutspelet. Mot Mora blev det väldigt tungt med alla utvisningar i den andra perioden. Vi ska undvika sådant, säger Linus Fernström.

-Det kändes bra senast för min del. Tyvärr fick jag inte in pucken i den första perioden när jag fick ett jättefint pass från Ludvig Nilsson. Ikväll spelar jag med Jonathan Granström och Johan Alcén. Roligt att få förtroendet att spela. Det har gått bra i J20, tycker Samuel Asklöf.

{!C}

Samuel sliter på i gymmet för att vara i så bra form som möjligt inför slutspelet.

-En tuff match som det är viktigt att vinna. Det gäller att få rätt känsla. Vi ska visa att vi kan spela bra och ta med oss det vidare, säger han om kvällens match.

-Alla matcher är viktiga att vinna. Vi gjorde tre bra matcher sedan föll vi tillbaka mot Mora i den andra och tredje perioden. Vi vill studsa tillbaka nu och bygga självförtroende, säger Tommy Sjödin.

Tommy har satt ihop laget som tar sig an Linköping. Juuso Ikonen som sattes åt sidan senast är åter i laget. Dessutom är unge Adam Boqvist tillbaka efter en skadeperiod. Tillsammans med Marcus Ersson bildar han seriens yngsta backpar.

-Vi är lite olika typer av spelare och det ska bli roligt att se hur vi kompletterar varandra, säger Adam.

Första kedjan Drew Miller-Jesper Jensen-Kevin Clark

Andra kedjan Jesper Boqvist-Linus Ölund-Aaron Palushaj

Tredje kedjan Ludvig Nilsson-Jacob Blomqvist-Juuso Ikonen

Fjärde kedjan Johan Alcén-Jonathan Granström-Samuel Asklöf

Trettonde forward Christopher Liljewall

Backpar Ryan Gunderson/Simon Bertilsson

Elias Fälth/Lukas Kilström

Adam Boqvist/Marcus Ersson

Sjunde back Henrik Larsson

Målvakter David Rautio och Linus Fernström

-Det är ingen fara alls med mig. Jag hade lite annat att göra och avstod därför ispasset, säger Ryan Gunderson för att stilla oron som funnits bland fansen när han inte var med laget och tränade under gårdagen.

{!A}

Ryan Gunderson i kvartsfinalspelet mot Linköping under fjolårssäsongen.

-Jag spelar förstås ikväll precis som vanligt tillsammans med Simon, hälsar Ryan.

Som brukligt på vardagar släpps pucken klockan 19.00. Biljett till matchen finns här:

Köp biljett här >>> >>>

Sportreporter Peter Mansson