Tvillingarna Vesterholm är klar för Brynäs IF
Publicerad: 2014-04-04

Nu har Brynäs IF gjort klart med ytterligare två nyförvärv inför säsongen 2014/2015.

Brynäs IF:s lagbygge inför nästa säsong fortsätter, och nu har det blivit dags att presentera ytterligare två nyförvärv till A-lagets trupp. Det är tvillingbröderna Pathrik och Ponthus Vesterholm som lämnar BIK Karlskoga för spel i Brynäs IF. Brynäs IF och bröderna Vesterholm har kommit överens om ett kontrakt på två år.
– Det är spännande med ett tvillingpar i laget, säger Micke Sundlöv, sportchef Brynäs IF. De är två killar som kontinuerligt har producerat poäng i de lag de spelat i. Naturligtvis måste de få en inkörningstid i SHL, men på sikt är det här två killar som kommer att vara produktiva i vårt lag. De är tystlåtna och lite tillbakadragna på sidan om, men tar verkligen för sig på isen.

Pathrik Vesterholm (181/85) och Ponthus Vesterholm (182/86) är födda 1992 i Karlskrona. Bröderna har hållit ihop hela karriären, som de började i Karlskronas juniorverksamhet. På 16 matcher gjorde Pathrik 47 poäng (36+11) och Ponthus 32 poäng (13+19) i Karlskronas J18 lag. Säsongen 08/09 antog de utmaningen hos Malmö Redhawks juniorverksamhet där de även gjorde debut i A-lagssammanhang i Hockeyallsvenskan samt i landslagets Team 19 och i Juniorkronorna. Inför säsongen 12/13 lämnade bröderna Malmö för spel i BIK Karlskoga, där de nu har spelat två säsonger.
– Brynäs har alltid varit en anrik klubb i Sverige, en stor klubb historiskt, säger Ponthus Vesterholm. De har egentligen alltid varit med i toppen. Att spela i en sådan klubb är något man alltid drömt om sen man var pojkspelare.

Pathrik är en vänsterfattad forward och Ponthus är högerfattad. De är båda spelare med bra offensiva egenskaper och framförallt gillar en offensiv hockey. Bröderna har ett fint samarbete som även kan kallas för tvillingkemi. Under säsongen 13/14 gjorde Pathrik totalt 47 poäng (23+24) på 49 matcher med BIK Karlskoga medan Ponthus stod för 35 poäng (19+16) på 52 matcher.
– Brynäs var den klubben vi tyckte var mest intressant, det fanns inget att tveka om när Brynäs visade intresse, säger Pathrik Vesterholm. Brynäs har haft många ungdomsspelare de senaste åren som fått chansen, det visar att de verkligen vågar satsa ungt.

 

 

 

Brynäs IF