Maja Nylén-Persson stannar i Brynäs IF
Publicerad: 2022-05-04
SDHL
Förra säsongen mottog hon priser som årets back och årets spelare i SDHL. Hon blev även den första kvinnliga spelaren någonsin att tilldelas Salming Trophy, ett pris som tilldelas bästa svenskfödde back i svensk hockey. Nu står det klart att det blir ytterligare två år i den rena dräkten. – Jag älskar att spela i Brynäs och är säker på att vi kan utmana om guldet nästa säsong, säger Maja Nylén-Persson.

Med sina 47 (15+32) poäng på 35 grundseriematcher förra säsongen vann hon poängligan för backar och kom på en femte plats i den totala poängligan.

I slutspelet, där vi för andra året i rad spelade SM-final, gjorde hon 13 (4+9) poäng på 10 matcher.

Nu står det klart att hon stannar i Brynäs IF i minst två år till. Den 21-åriga backen har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2023/24.

– Maja är en superstjärna som har varit i klubben sedan starten på vår nysatsning av dam- och flickverksamheten. Hon har tagit stora steg i sin utveckling och är idag en nyckelspelare för laget och föreningen. Hon har alltid haft en offensiv uppsida men där hon idag även har utvecklat sitt defensiva spel. En komplett back som älskar att tävla och alltid vill bli bättre. Jag är väldigt glad och stolt att hon vill fortsätta representera Brynäs IF, säger sportchef Erika Grahm.

Maja Nylén-Persson har på sina tre säsonger i Brynäs IF gått från en supertalang till superstjärna. Totalt har det över tre säsonger blivit 129 matcher och 120 (38+82) poäng, inklusive slutspel. Ett snitt på nästan en poäng per match.

– Jag har haft tre fantastiskt bra år i klubben och har tagit stora kliv i min karriär. Att förlänga kontraktet ytterligare två säsonger kändes som en självklarhet, säger Maja Nylén-Persson och fortsätter:

– Vi är ett topplag där jag vill fortsätta spela och vinna tillsammans med laget. Jag vet vad jag får här i Brynäs och hur miljön fungerar. Omgivningen och förutsättningarna för att utvecklas är fantastiskt bra.

Säsongen 2021/22 var personligen en dundersuccé för Nylén-Persson där hon på SDHL Awards 2022 mottog inte mindre än tre priser. Årets spelare, årets back och Salming Trophy tilldelades samtliga den 21-åriga backen.

– Det känns självklart ärofyllt när man blir prisad på det sättet. Det visar på att man gjort något bra. Jag har som nämnt tagit stora kliv i min utveckling och känner att jag kan bidra till laget på ett större sätt. Och jag har även laget att tacka för mina framgångar.

– Men det är klart att något sådant ger inspiration och ett driv till att fortsätta utvecklas och bli bättre.

Två säsonger i rad har ni tagit er till SM-final för att där falla på målsnöret, hur går tankarna inför kommande säsong? Finns gnistan för revansch?

– Självklart finns gnistan för revansch! Den är större än någonsin. Vi har varit ett topplag senaste två säsongerna och förra säsongen var vi det bästa laget, enligt mitt tycke. Men tyvärr var vi inte bäst när det gällde som mest.

– Vi tar med oss erfarenheterna från förra säsongen och går för guld säsongen 2022/23. Något annat finns inte, avslutar Nylén-Persson bestämt.

Brynäs IF