Guldhjälmenvinnaren stannar – Katerina Mrazova förlänger med Brynäs IF
Publicerad: 2021-08-13
SDHL
Katerina Mrazova stannar i Brynäs IF. Den tjeckiska centern har förlängt kontraktet med en säsong. – Hon är en av världens bästa spelare, säger damansvarig Erika Grahm.

På vägen till vår finalplats gjorde Katerina Mrazova förra säsongen 63 (23+40) poäng på 29 grundseriematcher och i slutspelet stod hon för 13 (4+9) poäng på åtta matcher.

Hennes prestationer gjorde att hon förärades med Guldhjälmen, priset som går till ligans mest värdefulla spelare, framröstad av spelarna själva.

Kommande säsong kommer hon att fortsätta glänsa i Monitor ERP Arena och de andra hallarna i SDHL. Hon har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Brynäs IF, över säsongen 2021/22.

– Katerina är en av världsspelare. Det har hon visat under sina år i SDHL och landslaget. Hon är en av de smartaste spelarna i världen och är vår spelmotor, ett spelgeni. Hon är revanschsugen efter förra året för hon är en spelare som verkligen vill vinna. ”Katka” är också väldigt viktig för oss vid sidan av isen och är en stomme i det här laget som har varit med på hela den resa vi gjort på damsidan, säger damansvarig Erika Grahm.

Mrazova kom till Brynäs inför säsongen 2019/20 efter att ha tillbringat större delen av sin karriär i Nordamerika, på University of Minnesota-Duluth i college samt med Connecticut Whale i NWHL. Hon etablerade sig tidigt som en SDHL:s mest sevärda spelare med sin teknik, sitt spelsinne och förmågan att bjuda på det oväntade.

– Jag är superglad över att förlänga kontraktet för jag känner verkligen att Brynäs är platsen för mig för att spela min allra bästa hockey. Jag har fått bra stöttning från klubben och inte minst Erika vilket också betyder väldigt mycket. Det känns verkligen jättebra att spela vidare här i Brynäs, säger Mrazova.

Under två säsonger i Brynäs har hon gjort totalt 137 (45+92) poäng på 66 matcher, inklusive slutspel. Från start har hon bildat ett fruktat anfallspar med Lara Stalder och förra säsongen fick duon sällskap i första kedjan av svensk hockeys stora genombrottsnamn Josefin Bouveng. Och nu står det alltså klart att samtliga tre kommer att spela i Den rena dräkten även kommande säsong.

– Det är två vädigt duktiga hockeyspelare och vi har en jättebra kemi tillsammans. Utan dem hade jag aldrig vunnit Guldhjälmen. Att få det priset, när man vet att det är de andra spelarna som har röstat, var otroligt ärofyllt och verkligen något speciellt. Framför allt med tanke på hur många bra spelare som finns i ligan. Det betyder verkligen mycket för mig, säger 28-åringen.

Centern befinner sig just nu med sitt Tjeckien för att spela VM i Kanada och kommer att ansluta till Brynäs med de övriga VM-spelarna i månadsskiftet augusti/september.

– Vi hade en riktigt bra säsong förra året men det var så klart en besvikelse att förlora finalen. Men det lägger vi bakom oss nu och nu blickar vi fram emot den här säsongen och ska göra allt för att gå hela vägen. Jag ser fram emot säsongen och jag vill vinna guld med det här laget, säger Mrazova.

Brynäs IF