Publicerad: 2020-02-15
Herr
Brynäs föll borta mot Färjestad med 2-5.

I den första perioden var det ett böljande spel mellan Brynäs och Färjestad.

Färjestad var trots allt det lag som stundtals hade mest puck - och vann skottstatistiken med 10-7.

Inför första periodpaus var matchen ännu mållös.

I den andra perioden tog Brynäs ledningen med 1-0 efter 9.50 - via Victor Söderström.

Men Färjestad kvitterade till 1-1 före det var dags för andra pausvilan.

I den tredje perioden tog Färjestad ledningen med 2-1 efter 16 sekunder - och uppförsbacken för Brynäs blev allt större när de efter 8.08 sköt in 3-1.

Men dryga halvminuten senare reducerade Brynäs till 2-3 när nyförvärvet Marcus Björk sköt pucken rakt upp i krysset - och därmed gjorde sitt första mål i Brynäströjan.

Med sånär tre minuter kvar av matchen plockade Brynäs målvakten för chans på en kvittering - men då ökade FBK på sin ledning till 4-2.

Före matchens slutsignal hade hemmalaget utökat till 5-2 - även det i öppen kasse.

— Ville försöka få den på mål och den sitter ganska bra, sa Björk om sitt mål efter matchen och fortsätter:

— Vi kämpar vidare och får ju 3-2 där och sen försöker vi göra en sista kamp - men dom sätter den i tom kasse.

MATCHFAKTA

Färjestad-Brynäs 5-2 (0-0, 1-1, 4-1)

Första perioden: -

Andra perioden: 0-1 (9.50) Victor Söderström (Marcus Björk, Tomi Sallinen) spel fem mot fyra, 1-1 (16.51) Jonathon Blum (Jesper Olofsson, Michael Latta)

Tredje perioden: 2-1 (0.16) Linus Johansson (Per Åslund, Victor Ejdsell), 3-1 (8.08) Gustav Rydahl (Marcus Nilsson, Daniel Viksten), 3-2 (8.45) Marcus Björk (Emil Molin, Tomi Sallinen), 4-2 (17.45) Victor Ejdsell (Per Åslund, Linus Johansson) mål i öppen kasse, 5-2 (19.37) Sebastian Erixon (Gustav Rydahl, Jens Westin) mål i öppen kasse

Skott: 10-7, 10–4, 13-7. Totalt: 33-18.

Publik: 8 111