Förlust i hemmaborgen mot Djurgården
Publicerad: 2019-02-01
Brynäs lyckades inte få hål på Djurgården - när de spelade i matchtröjor inspirerade från Guldåret -99. Förlust med 0-5.

Under fredagen var det damernas tur att spela i Retrotröjorna inspirerade från guldåret -99.

Matchens första utvisning kom halvvägs in i perioden - och drabbade Brynäs. Då efter en minuts boxplay tog Djurgården ledningen med 1-0.

Inte långt därefter kom Fanny Brolin med ett jätteläge som målvakten räddade.

Brynäs började trycka på mer och skapade en del lägen, därav flertalet tekningar i offensiv zon. Trots det ledde Djurgården skottstatistiken efter den första perioden - som slutade 0-1 till gästerna.

Tidigt in i den andra perioden gjorde Djurgården 2-0. Men Brynäs la sig inte platt för det.

Kayla Gardner och Matilda Af Bjur kom i ett två-mot-ett-läge, men Djurgårdens målvakt Lovisa Berndtsson räddade det skottet.

15.05 utökade Djurgården ledningen till 3-0.

Brynäs fick kort därefter spel i numerärt underläge - och precis när de blivit fulltaliga kommer Erika Grahm, som satt utvisad, i ett friläge men missar.

Djurgården kom istället i ett kontringsläge och utökade till 4-0.

Brynäs spelade ändå bra bortsett från resultatet - då Brynäs missade sina lägen medans Djurgården satte sina.

12.47 i den tredje perioden gjorde Djurgården 5-0 och det blev även det slutgiltiga resultatet för matchen.

Brynäs–Djurgården 0-5 (0–1, 0-3, 0-1)

Första perioden: 0-1 (10.19) Andrea Dalen (Sofie Lundin, Josefin Bouveng) spel fem mot fyra

Andra perioden: 0-2 (4.18) Julia Östlund (Alice Östensson), 0-3 (15.05) Josefine Holmgren (Julia Johansson, Isabel Waidacher), 0-4 (19.44) Julia Bouveng (Andrea Dalen)

Tredje perioden: 0-5 (12.47) Josefin Bouveng (Andrea Dalen, Sofie Lundin)

Skott: 9-11, 5-10, 5-4. Totalt: 19-25.