• Huvudsponsorer

Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Idag 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov

Brynäs IF stärker truppen – back skriver på till 3 februari

9 januari 2019 12:54
Herr

Tre backar på skadelistan. Nu agerar Andreas Dackell – och kontrakterar Adam Deutsch till den 3 februari. — Det passar perfekt med Adam, säger sportdirektören.


Eric Norin är långtidsskadad.

Sedan utökades skadelistan med både Lukas Kilström och Marcus Ersson efter hemmamatchen mot Rögle.

Det betydde att Brynäs bara hade fem ordinarie backar in i nuvarande vecka.

Nu uppgraderas uppställningen med en spelare till. Efter onsdagens träning, strax efter klockan 12, gjorde Andreas Dackell klart dealen med Deutsch agent – vilket betydde att värvningen var klar.

— Vi åkte tyvärr på två hjärnskakningar i lördags och satt med bara fem backar. Självklart har vi juniorbackar också, men även J20 har haft skador och sjukdomar och går fullt med två matcher varje helg. Vi behöver fullt numerär av backar nedåt i leden också och därför väljer vi den här lösningen, säger sportdirektören Andreas Dackell.

Och fortsätter:

— Sedan passar det perfekt med Adam. Han hade brutit sitt kontrakt med Zagreb och var här hemma i staden. Vi känner honom sedan tidigare och han känner oss. Han har gjort det bra tidigare i Brynäs och varit ute i några år och mognat i spelet. Han har sett bra ut i träning nu när han varit med.

23-årige Deutsch är en Gävlekille med Strömsbro IF som moderklubb. Han kom till Brynäs som U16-spelare och gick alla led genom juniorverksamheten upp till att göra A-lagsdebut inklusive 0+2=2 poäng på sju slutspelsmatcher säsongen 14/15.

Backen mäter 184 centimeter och väger in på 86 kilo.

Han har under de fyra senaste säsongerna spelat en säsong för Almtuna i allsvenskan och tre för kroatiska Medvescak Zagreb. En klubb som under dessa tre säsonger spelat en i KHL och två i EBEL-ligan.

— En stabil back. Bra skridskoåkare som läser spelet bra. Han kommer att komma in och göra ett bra jobb för oss nu. Sen tar vi en ny dialog när kontraktet går ut. Deutsch spelar för Brynäs i hemmamatchen mot Frölunda på torsdag.

Gällande status med Marcus Ersson och Lukas Kilström säger Dackell:

— Går allt som det ska så är Ersson inte långt bort från spel. Kilström har lite längre kvar, men har ändå inlett rehaben bra.