Målvakt klar för Brynäs — Agnes Åker ansluter på tvåårskontrakt
Publicerad: 2019-05-28
Dam
Målvaktsparet är spikat — med två spelare från Söderhamn. Agnes Åker ansluter från Djurgården och fullbordar målvaktsbesättningen tillsammans med Ellen Jonsson. — Det känns som att Brynäs har ett jättebra framtidstänk på både herr- och damsidan, säger 21-åringen.

Agnes Åker är klar för Brynäs IF.

Målvakten kommer närmast från Djurgården, men hon har tidigare även representerat Modo.

21-åringen har skrivit på för två år, över säsongen 2020/2021.

— Agnes är en ung spännande målvakt som kommer från Söderhamn. Hon har varit ute på lite äventyr men nu kommer hon till Brynäs vilket känns fantastiskt kul. Jag ser fram emot att hon ska ta nästa steg i karriären här, säger Erika Grahm, damansvarig.

Åker spelade bara tre matcher förra säsongen på grund av skador, men säsongen 2017/18 hade hon en räddningsprocent på 93,1 och hade ett GAA på 1,29. Hon har dessutom ett SM-guld på meritlistan.

— Det känns som att Brynäs har ett jättebra framtidstänk på både herr- och damsidan. Så det var ett givet val att komma hit. Det känns väldigt bra här och jag tror att jag kommer att trivas i både staden, laget och föreningen, säger Åker.

Tillsammans med Ellen Jonsson kommer Agnes Åker att utgöra Brynäs målvaktspar i SDHL kommande säsong.

De är 20 respektive 21 år och kommer båda från Söderhamn. De går alltså helt i linje med den satsning Brynäs vill göra.

— Det känns jättebra. Vi känner varandra från ung ålder och har spelat med varandra tidigare, säger Åker.

— Det är jätteviktigt med spelare härifrån. Vi har skannat av och kollat på spelare från regionen och det känns jättebra att vi har knutit till oss ännu en målvakt härifrån, så nu har vi två Söderhamnstjejer i målet som vi ska jobba vidare med, säger Grahm.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist