Förlust hemma mot Timrå
Publicerad: 2021-09-16
Herr
En hemmapremiär att glömma - Timrå vann med 2-4 i Monitor ERP Arena.

Det var vi som inledde bäst i kvällens match där vi förvisso med hjälp av spel i numerärt tidigt skapade ett flertal målchanser. Något utdelning lyckades vi dessvärre inte få och istället var det gästerna som åt sig in i matchen och lyckades även ta ledningen med 0-1 när vi hade spelat tolv minuter av perioden.

I slutet av perioden lyckades vi komma upp med vårt spel någorlunda men 0-1 stod sig perioden ut.

I den andra perioden blev vår uppgift ännu svårare då Timrå efter bara 50 sekunders spel kunde utöka sin ledning till 2-0 genom Christopher Liljewall. Perioden fortsatte sedan att präglas av ställningskrig där vi inte lyckades etablera några längre anfall och istället var det Timrå som var närmast ytterligare ett mål.

Uppförsbacken skulle också bli ännu värre för efter drygt halva matchen utökade gästerna sin ledning till 0-3 när Ty Rattie kom fri och inte gjorde några misstag.

Elva minuter in i den tredje perioden fick vi äntligen utdelning när Scott lyckades bryta en passning i offensiv zon och hittade en fri Noel Gunler framför mål och det var 1-3. Glädjen blev dock kortvarig för bara 24 sekunder senare så återtog gästerna sin tremålsledning när Jacob Olofsson sköt 1-4.

Under slutet av matchen lyckades vi närma oss ytterligare när Bertilsson sköt 2-4 från blå med fyra minuter kvar att spela. Vi tog sedan ut målvakten för att nå ännu ett reduceringsmål men trots en stark slutforcering kom vi inte närmare och matchen slutade med förlust 2-4.

Härnäst väntar resa till Stockholm och Hovet där vi spelar mot Djurgården på lördag med den tidiga nedsläppstiden 15.15.

Matchfakta

Brynäs IF - Timrå IK 2-4 (0-1, 0-2, 2-1)

Första perioden: 0-1 (11.57) Albin Lundin (Viktor Lodin, Jacob Olofsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0-2 (20.50) Sebastian Hartmann (Christopher Liljewall). 0-3 (33.12) Ty Rattie (Joey LaLeggia, Nolan Zajac).

Tredje perioden: 1-3 (51.01) Noel Gunler (Greg Scott). 1-4 (51.25) Jacob Olofsson (Jacob Blomqvist). 2-4 (55.56) Simon Bertilsson (Daniel Mannberg, Tom Hedberg).

Skott: 35-25