Vi är kvar i SHL
Publicerad: 2021-04-18
Det satt länge hårt inne men till slut så blev det en skön seger - Brynäs IF spelar i SHL även nästa säsong.

Inledningen på dagens match skiljde sig avsevärt gällande tempo och kvalite jämfört med senast. Nervositeten från båda lagen kunde synas vilket medförde att spelet präglades av en del slarv och felpassningar.

Målchanserna saknades alltjämt inte och det var framförallt gästerna som hade de vassaste lägena men Ersson fortsatte med sitt stabila målvaktsspel. Det ska sägas att vi inte heller var ofarliga där Patrik Berglund med ett jätteläge framför mål sånär gav oss ledningen med 1-0 men Gunnarsson stod i vägen.

I början av den andra perioden fick vi för första gången under matchen chansen att spela powerplay och då skulle också det första målet komma. Efter lite slarv under den första minuten så lyckades vi etablera ett tryck mot gästernas mål och i en rörig situation framför mål, kunde Gunler raka in pucken bakom Gunnarsson och vi var i ledning med 1-0.

Nästan direkt efter målet kom Ölund fri men blev upphakad och domarna valde att blåsa för straff. Straffen togs av comebackande Berglund som dessvärre inte lyckades förvalta möjligheten och det var fortsatt 1-0.

Istället var det gästerna som på knappt två minuter både utjämnade och även tog ledningen till 1-2 och det var helt plötsligt underläge för oss.

I slutet av den andra perioden skapade vi ett enormt tryck mot gästernas mål och var nära att gång på gång kvittera men fick ingen utdelning och det var ledning för gästerna efter två perioder.

Vi skulle alltjämt komma tillbaka för tre minuter in i den tredje perioden sköt Rödin in kvitteringspucken när han från ingen vinkel alls träffade det första krysset och det var kvitterat till 2-2.

Under den andra halvan av den tredje perioden var det nästan bara HV71 som skapade målchanser, mycket tack vare sina två möjligheter i powerplay.

Målchanserna var många och vid flera tillfällen var gästerna nära att få utdelning men resultatet stod sig perioden ut och det väntade förlängning.

I inledningen av förlängningen var vi nära att få till ett avgörande direkt när Tomi Sallinen kom fri men Gunnarsson stod i vägen och förlängningsspelet fortsatte.

Målet skulle dock inte dröja. Bara minuter senare kastade Patrik Berglund in pucken mot mål varpå Oula Palve kunde raka in returen och segern var ett faktum.

Målet innebär att vi spelar i SHL även nästa säsong. Brynäsare, ikväll njuter vi. Ni är bäst och utan er - inget Brynäs IF.

Brynäs IF - HV71 3-2 efter förlängning

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (22.50) Noel Gunler (Patrik Berglund, Shane Harper) spel fem mot fyra. 1-1 (30.26) Fredrik Forsberg (Jordan Murray, Anton Wedin) spel fem mot fyra. 1-2 (32.06) Anton Wedin (straffslag).

Tredje perioden: 2-2 (43.02) Anton Rödin (Greg Scott).

Förlängning: 3-2 (65.29) Oula Palve (Patrik Berglund, Marcus Björk).

Skott: 23-36