Brynäs körde över de regerande svenska mästarna i seriepremiären
Publicerad: 2019-09-14
HERR
I ett fullsatt Scandinavium på 12 044 åskådare vann Brynäs över Frölunda med 5-2.

Frölunda inledde med att fira förra säsongens insatser strax före nedsläpp, men Brynäs tog över och bjöd på show i Scandinavium.

Sju minuter in i matchen såg det ut som att Frölunda skulle ta taktpinnen, men de sköt stolpe ut. Och bara minuten senare gjorde vi detsamma och vi hade fortsatt 0-0.

Men när ungefär den halva perioden var spelad gjorde Nicklas Danielsson 1-0 till Brynäs och före periodslut stod det 2-0 på tavlan efter att Daniel Mannberg utökat.

Två minuter in i den andra perioden utökade vi vår ledning ytterligare till 3-0 via Jacob Blomqvist, och 6.49 sköt vår nye lagkapten Anton Rödin in 4-0.

Frölunda gjorde i samband med det ett målvaktsbyte. Johan Mattsson ut, Niklas Rubin in.

Det hjälpte inte då hemvändaren Adam Brodecki sköt in 5-0 med två minuter kvar av perioden.

Frölunda hade ett friläge, några två-mot-ett-lägen, samt nio skott på mål. Men Brynäsmålvakten Joacim Eriksson höll tätt mellan stolparna och inför pausvila stod det 5-0 till gästerna.

Hemmalaget var givetvis inte nöjda med sin prestation i de två första perioderna och kom ut hårt i tredje.

De reducerade två gånger om, ett mål i spel fem mot fyra, men kom aldrig närmare än så.

Brynäs vann seriepremiären mot de regerande svenskamästarna med 5-2 inför ett fullsatt Scandinavium med över 12 000 åskådare.

Frölunda-Brynäs 2-5 (0–2, 0-3, 2-0)

Första perioden: 0-1 (8.48) Nicklas Danielsson (Anton Rödin, Jonathan Sigalet) spel fem mot fyra, 0-2 (15.56) Daniel Mannberg.

Andra perioden: 0-3 (1.57) Jacob Blomqvist (Daniel Mannberg, Joachim Rohdin), 0-4 (16.49) Anton Rödin (Greg Scott), 0-5 (18.02) Adam Brodecki (Tomi Sallinen).

Tredje perioden: 1-5 (6.34) Anders Grönlund (Joel Mustonen, Julius Bergman), 2-5 (16.11) Simon Hjalmarsson (Joel Lundqvist, Jacob Moverare) spel fem mot fyra.

Skott: 5-9, 9-7, 10-3. Totalt: 24-19.

Publik: 12 044 (utsålt)