Försnack | Rödin!
Publicerad: 2021-04-15
HERR
Idag är det återigen dags för match i kvalspelet mellan oss och HV71. Vi tog ett kort snack med lagkapten Anton Rödin som ger sina tankar inför matchen här nedan.

Efter förlust senast står det 2-1 i matcher till oss och 19.30 släpps pucken i den fjärde matchen mot HV71 på bortaplan.

— Trots förlust senast tycker jag att vi har en bra känsla i gruppen. Det var en jämn och tät match precis som de tidigare också har varit. Överlag tycker jag att vi gör en rätt bra match men det är små marginaler som avgör. Vi har haft bra fokus och skön stämning på träningarna nu så vi känner oss taggade, säger Rödin.

Det blir inte många mål gjorda i matcherna, i de tre tidigare kvalmatcherna har segersiffrorna skrivits 2-1 till det vinnande laget. Är det något ni har pratat om?

— Det är inget specifikt som vi pratat om, men det är klart att båda lagen är noggranna i försvaret och inte vill släppa till något. Sen är det två bra målvakter som också håller ner siffrorna, säger Rödin och fortsätter:

— Det är mycket klyschor annars; vi kan ta oss in mot mål snabbare och attackera mer när vi är i anfallszon. Men som sagt, det märks att defensiven prioriteras hos båda lagen och jag förväntar mig inte någon större skillnad på matchbilden idag.

Kommunikatör Martin Jibbefors