Juniorkollen: U16:s storseger säkrade seriesegern
Publicerad: 2020-02-03
Junior
Fyra av sex poäng för J20, tuff bortahelg för J18 och serieseger för U16 blev resultatet på juniorsidan under helgen som gått.

J20:

Våra äldsta juniorer klev på fredagen på bussen söderut för möten med Växjö och Frölunda under lördagen respektive söndagen. I Växjö ishall blev det också åka av, i alla fall i två av de tre perioderna. Matchen började med ett mål från hemmalaget sent i den första perioden, men det var andra och tredje som var intressantast.

Efter två perioder hade 1–0 nämligen blivit 2–3 efter att förstakedjan varit hetare än hetast då man låg bakom alla tre mål, och vad som följde efter pausvilan – ja det var en målfest. Hela åtta mål protokollfördes under matchens sista 20 minuter och det var hela 4–4 redan efter 5.37.

Det var dock efter det som målskyttet tog fart på riktigt för bortaspelande Brynäs. Med tre mål på nästan lika många minuter så tvingade man Växjö till timeout, då det helt plötsligt var 4–7 på resultattavlan. Men timeouten gav inte det resultat man hade önskat sig, då även 4–8 hann trilla in ganska snabbt därefter. Matchen slutade 5–8 efter att Växjö även fått in en reducering i slutminuterna, och J20 plockade hem de tre poängen.

På söndagen var det andraplacerade Frölunda som stod för motståndet i Frölundaborg och det var en trög första halva av matchen för J20, då man hamnade i underläge med 3–1. Men en stark prestation därefter gav 3–3 vid full tid och det blev straffar som fick avgöra en överlag jämn match mellan lagen. Där var hemmalaget vassast och J20 fick med sig en poäng, vilket gav totalt fyra av sex poäng under helgen.

J18:

Det blev en tung helg för J18 när man drog iväg på bortahelg i Jönköping och Göteborg. Laget har fortsatt problem på bortaplan och efter en poäng mot HV71 på fredagen, där Max Grundel blev enda målskytt i 2–1-förlusten, väntade erkänt starka Frölunda i Frölundaborg på lördagen.

Tyvärr var man inte med alls i inledningen och när 1–0 och 2–0 satt på nästan identiska sätt inom loppet av 17 sekunder var det tunga huvuden i bortabåset. När också 3–0 kom när klockan stod på 10.45 tvingades man till ett målvaktsbyte i laget, och Gustav Karnatz svarade, precis som på fredagen, då för ett par svettiga räddningar.

Men man var aldrig riktigt med i matchen och det satte sin prägel när Frölunda fortsatte att sätta chanserna. Efter två perioder var det 6–2 efter att Tim Alverhag reducerat båda gångerna, men ingenting fungerade riktigt för laget. Det blev till slut tunga 9–3 i matchen efter att även Linus Lindblom gjort ett reduceringsmål, men man var aldrig riktigt nära någon gång och laget får ladda om inför fortsättningen av serien.

U16:

Bortamatch mot Mora var det som gällde för U16 och 13.00 drog matchen igång i Jalas Arena. Tyvärr började det riktigt tråkigt då backen Isak Åhrlin fick utgå efter bara tio sekunder efter en tackling mot huvudet.

Trots det tidiga avbrottet och känslan i laget när en spelare blivit skadad så hade man inga problem med målskyttet denna dag. 0–2 var det efter en period, då Liam Pettersson och Anton Ohlsson satt var sitt mål, och man tuggade även på i samma tempo fortsättningsvis.

Linus Hemström och Liam Willner passade på att näta i mittenakten och i den sista perioden knöt Linus Molin ihop säcken när han gjorde 0–5. Det blev därmed tre poäng för U16, som har vunnit serien trots att det är ett par matcher kvar att spela.