Förlust borta mot Frölunda
Publicerad: 2020-01-23
Brynäs föll på bortais mot Frölunda med 4-8.

I den första perioden drabbades Brynäs av en utvisning efter bara 25 sekunder.

Vi spelade av det numerära underläget - men så snart Frölunda blivit fulltaliga tog de ledningen med 1-0.

4.04 kvitterade Brynäs till 1-1 via Greg Scott.

7.46 var det istället vår tur att spela i powerplay - och bara 8 sekunder senare gav Linus Ölund Brynäs ledningen med 2-1.

Men Frölunda kvitterade, tog ledningen, samt utökade sin ledning före periodslut.

Inför pausvila stod det 4-2 på tavlan.

I den andra perioden drabbades Frölunda av en utvisning efter 20 sekunder.

Då reducerade Brynäs till 3-4 när Nicklas Danielsson sköt ett skott från blå - och Ölund styrde in pucken. Ölund blev därmed tvåmålsskytt i matchen.

Brynäs såg ut att vara på gång.

Men Frölunda utökade sin ledning två gånger om och inför andra periodpaus stod det 6-3 till hemmalaget.

9.26 spelat av den tredje perioden reducerade Brynäs till 4-6 via Adam Brodecki.

Men två utvisningar drabbade oss hårt när Frölunda utökade på sin ledning till 7-4 och 8-4 - som blev slutresultatet.

Frölunda-Brynäs 8-4 (4-2, 2-1, 2-1)

Första perioden: 1-0 (2.29) Johan Sundström (Patrik Carlsson), 1-1 (4.04) Greg Scott (Anton Rödin), 1-2 (7.54) Linus Ölund (Anton Rödin, Emil Molin) spel fem mot fyra, 2-2 (13.55) Joel Lundqvist (Lucas Raymond, Ryan Lasch) spel fem mot fyra, 3-2 (15.06) Nicklas Lasu, 4-2 (17.28) Jacob Moverare (Viktor Ekbom, Sebastian Stålberg)

Andra perioden: 4-3 (0.56) Linus Ölund (Nicklas Danielsson, Anton Rödin) spel fem mot fyra, 5-3 (2.08) Lucas Raymond (Johan Sundström, Karl Stollery), 6-3 (19.31) Samuel Fagemo

Tredje perioden: 6-4 (9.26) Adam Brodecki (Niclas Andersén, Eric Norin), 7-4 (14.55) Ryan Lasch (Lucas Raymond, Joel Lundqvist) spel fem mot fyra, 8-4 (18.30) Joel Lundqvist (Ryan Lasch, Simon Hjalmarsson) spel fem mot fyra

Skott: 7-9, 10–4, 15-6. Totalt: 32-19.

Publik: 12 044