Planenlig seger hemma mot Göteborg
Publicerad: 2021-10-16
Sett till tabellen var det på förhand tydligt att Brynäs skulle kliva ut på isen i Monitor ERP Arena för att ta med sig alla tre poängen. Jobbet ska göras och jobbet gjordes, efter en lite trevande start kom målskyttet igång och siffrorna skrivs till 8-0.

Vi sätter högsta fart direkt och skapar flertalet chanser. 1-0 ska också komma, Denisa Krizova öppnar sitt och lagets målskytte efter 05:21 då hon stöter in pucken från nära håll. Det ska dock dröja innan Brynäs utökar, först i minu 17 håller sig Krizova framme igen och noteras för 2-0 som blir första periodens resultat.

I andra perioden går Brynäs snabbt fram till 4-0 när Krizova och Hanna Thuvik nätar. Vid Meixners mål skadar sig Göteborgs målvakt Nicole Jackson såpass illa att hon tvingas kliva av. In kom istället Sofia Reideborn i Göteborgs mål. Just Reideborn fick tidigt göra flera ingripande och avstyde bland annat en straff från Meixner under den andra perioden. Brynäs ska dock få hål även på Reideborn och 5-0 kommer innan andra perioden är över.

Tredje perioden blir en transportsträcka där Brynäs nätar ytterligare tre gånger innan slutsignalen ljuder, 8-0 inför knappa 200 personer i Monitor ERP Arena ger en skön revansch för laget efter fredagens förlust.

Matchfakta Brynäs - Göteborg 8-0 (2-0, 3-0, 3-0)

Första perioden: 1-0 (05:21) Denisa Krizova (Lara Stalder, Maja Nylén-Persson) spel fem mot fyra. 2-0 (16:12) Denisa Krizova (Maja Ålenius, Emma Murén)

Andra perioden: 3-0 (22:03) Hanna Thuvik (Emma Forsgren, Lara Stalder). 4-0 (24:38) Denisa Krizova. 5-0 (30:55) Anna Meixner (Katarina Mrazova, Lara Stalder) .

Tredje perioden: 6-0 (47:02) Denisa Krizova (Jayce Gebhard, Emma Murén). 7-0 (48:30) Anna Meixner (Maja Nylén-Persson, Sofia Ljung). 8-0 (51:50) Jayce Gebhard.

Skott: 44-13