Marcus Ersson berättar om status och processen
Publicerad: 2020-02-27
Herr
Uppdatering gällande Marcus Erssons skadesituation.

I början av februari skadade sig Marcus Ersson allvarligt under en match när han fick en skridsko i ansiktet som träffade under vänster öga.

Under en tid befann han sig på sjukhus och genomgick operationer för ögonskadan, men sedan några veckor är han hemma igen. Dock med regelbundna återbesök till Akademiska Sjukhuset i Uppsala.

— När det hände trodde vi det värsta, men efter de första operationerna har det nästan bara varit positiva besked, även om det är väldigt små positiva besked. Jag är inte blind, jag ser ljus och jag reagerar på vissa rörelser. Men vi har fortfarande en del operationer kvar att göra och vet egentligen inte hur det kommer bli innan de är gjorda, säger han.

Det blir inget mer spel i Brynäströjan den här säsongen för 22-åringen och det finns i dagsläget ingen prognos för när han kan vara återställd.

— Som sagt, det är ännu operationer kvar att göra och det kommer ta lång tid innan vi vet exakt hur det kommer bli med allt. Men mitt mål är att komma tillbaka till hockeyn och även om jag skulle få nedsatt syn så kommer jag inte sluta spela hockey. Jag kommer fortsätta kämpa, först för att komma tillbaka och sen för att bli den bästa hockeyspelare som jag kan bli.

Sedan skadan inträffade är det många som har hört av sig till Marcus med krya på dig-hälsningar och med frågor kring hans välmående. Han är tacksam för stödet men kan inte berätta mer än han gjort i denna text. Av den enkla anledningen att det inte finns något mer att berätta i dagsläget.

— Det är många som hör av sig eller som stannar mig på stan för att fråga hur jag mår och jag är tacksam för att det finns människor som bryr sig. Men tyvärr kan jag inte säga något till dem eller någon annan just nu om hur det kommer bli. Jag får använda det där tråkiga uttrycket och säga att det är en process som får ta den tid det tar, säger han.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist