Brynäs hade spelmässigt övertag i Örnsköldsvik - men hemmalaget kammade hem segern
Publicerad: 2019-01-27
Tre matcher på tre dagar och Brynäs kom till spel med ett vinsthungrigt lag. Hemmalagets kontringsspel skulle dock visa sig allt för effektivt och Modo kunde till slut vinna matchen med 6-3.

När pucken släpptes stod det tydligt att Brynäs var revanschsugna efter fredagens och lördagens förluster.

Vi kämpade, slet och hotade ständigt Modoförsvaret med vår skridskoåkning och vårt passningsspel men trots en del fina målchanser, många av dem i Powerplay, kunde vi inte få hål på en storspelande hemmamålvakt .

Istället skulle Modo under de första tjugo minuterna mäkta med tre mål, två på kontring där pucken hoppade och for över klubbor till en friställd hemmaspelare.

Andra perioden inleddes med att Brynäs parkerade i Modo-zonen och skapade målchans efter målchans.

Modo fick kämpa och deras målvakt fick (bokstavligt talat) stå på huvudet när Andrine Furulund var centimeter ifrån ett reduceringsmål.

Trots den omfattande pressen skulle ändå hemmalaget på kontring lyckas utöka sin ledning till både 4-0 och 5-0 inom bara ett par minuter. Båda målen var totalt otagbara för Sonja Van Der Bliek som efter detta byttes mot Ellen Jonsson.

Matilda af Bjur var också nära en reducering efter tio minuter när hon tog sig förbi försvararna bjöd på en lång dragning som tyvärr räddades av målvakten.

Inget mål den gången, men det dröjde inte mer än en minut till reduceringen skulle komma.

Fanny Brolin fick en fin passning högt i slottet och pricksköt ett stenhårt handledsskott i det första krysset.

Knappt tre minuter senare var det dags igen - Erika Grahm för in pucken över blålinjen och serverar Furulund som tar ett steg in i mitten och avlossar ett skott som tar på Grahm innan den studsar in mellan benen på målvakten.

Brynäs fick efter de två snabba målen en riktig energiinjektion och Modomålet hamnade under ständig press. Kedjan med Furulund, Grahm och Brolin virvlade runt i anfallszonen och kunde skapa ett flertal riktigt heta målchanser men perioden skulle sluta med ställningen 5-2 till hemmalagets fördel.

Inkomna målvakten Jonsson stod för en stabil insats och stod för ett par kvalificerade räddningar men efter sju minuter av den sista perioden kunde Modo återigen göra mål efter en fin kontring.

Resten av perioden böljade fram och tillbaka utan att riktigt leda till några definitiva målchanser.

Grahm skulle dock lyckas fastställa slutresultatet 6-3 i Powerplay men känslan var ändå att Brynäs var värd mer den här matchen där vi styrde spelet medan motståndaren var effektiva i sina kontringar och individuella prestationer vilket lade grunden för segern.

Modo – Brynäs 6-3 (3–0, 2-2, 1-1)

Första perioden: 1-0 (07.27) Paula Bergström (Michaela Cava, Kaitlyn Tougas), 2-0 (13.49) Olivia Carlsson (Daniela Pejsova, Matilda Elfving), 3-0 (15.29) Marion Allemoz (Daniela Pejsova).

Andra perioden: 4-0 (03.27) Michaela Cava (Kaitlyn Tougas), 5-0 (04.05) Daniela Pejsova (Alva Forssén), 5-1 (11.30) Fanny Brolin (Emelie Cordoba), 5-2 (14.02) Erika Grahm (Emelie Cordoba).

Tredje perioden: 6-2 (07.32) Kaitlyn Tougas (Michaela Cava), 6-3 (16.36) Erika Grahm (Ivana Bilic).

Skott: 10–15, 9–14, 8-11 Totalt: 27-40

Utv: Modo: 4x2 min. Brynäs: 4x2 min