Övertidsförlust hemma mot Frölunda
Publicerad: 2021-11-27
SHL
Underläge 1-3 med 18 minuter kvar att spela, då kom vi tillbaka och tog matchen till förlängning. Väl där drog Frölunda det längsta strået och plockade hem bonuspoängen.

Det var Frölunda som kom ut starkast i kvällens match och efter sex minuters spel fick man också utdelning när Jens Olsson blev målskytt.

Vi lyfte oss sedan någorlunda men lyckades inte komma till de riktigt farliga lägena och det var fortsatt 1-0 Frölunda efter första tjugo.

Nästa mål skulle komma fem minuter in på den andra perioden och även då var det Frölunda som fick jubla och vi var i underläge 0-2.

Vi skulle dock replikera och det ganska omgående för bara tre minuter senare blev Olesen målskytt efter att ha blivit fint framspelad av Genoway i powerplay och det var reducerat till 1-2.

1-2 stod sig också perioden ut och vi var i underläge inför tredje.

Inledningen av den tredje perioden skulle sedan bli händelserik. Två minuter in i perioden utökade först Frölunda sin ledning till 1-3 men bara 25 sekunder senare reducerade vi till 2-3 när Danielsson blev målskytt efter att hans skott styrdes in av en Frölundaback.

Sex minuter senare var det dags för mål igen och denna gång var det Eklind som med ett slagskott sköt sitt femte mål för säsongen och det var kvitterat till 3-3.

Under slutdelen av matchen saknades det inte målchanser för något av lagen men vi fick inte se några fler mål under ordinarie tid och matchen gick till förlängning.

Väl i förlängningsspelet var det Frölunda som drog det längsta strået och plockade hem bonuspoängen.

Brynäs - Frölunda 3-4 efter förlängning (0-1, 1-1, 2-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (05.55) Jens Olsson (Ryan Lasch).

Andra perioden: 0-2 (25.22) Ryan Lasch (Patrik Carlsson, Jens Olsson) spel fem mot fyra. 1-2 (28.24) Nick Olesen (Chay Genoway, Oula Palve) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-3 (41.52) Jens Olsson (Ryan Lasch, Michael Spacek) spel fem mot fyra. 23 (42.17) Nicklas Danielsson (utan assist). 3-3 (48.24) Oscar Eklind (Oula Palve, Anton Mylläri).

Förlängning: 3-4 (62.26) Karl Henriksson (Michael Spacek, Jens Olsson).

Skott: 24-25