• Huvudsponsorer

Ytterligare två juniorer debuterar i SHL ikväll — så ställer vi upp mot Oskarhamn

10 mars 2020 13:30
Abbe Broberg, Sebastian Sundlöv, Brynäs IF, SHL-debut
Herr

Oscar Birgersson, Oskar Kvist och så Alexander Ljungkrantz i lördags.

Fler och fler juniorer har tagit plats i SHL-laget den här säsongen.

Och när vi möter Oskarshamn ikväll finns ytterligare två med.


Skador på Anton Rödin, Daniel Mannberg och Emil Molin öppnade en lucka i laguppställningen mot Leksand i lördags.

Den luckan fylldes av en renodlad juniorkedja bestående av Oscar Birgerson, Oskar Kvist och debutanten Alexander Ljungkrantz. Kedjan visade framfötterna och gjorde även ett av våra mål i 5-4-segern när Ljungkrantz nätade i sin seniordebut.

Det innebär att samtliga tre har gjort mål i SHL den här säsongen och att Brynäs därmed har fyra juniorspelare som gjort mål i SHL varav tre även gjort mål i olika juniorlandslag. För det är lätt att glömma att även Victor Söderström ännu har junioråldern inne.

— Det blir gåshud och en glädje inombords som är svår att beskriva. Man har sett dem redan som U16-spelare och nu levererar och presterar de i SHL-laget. Man blir mållös. Jag ser en jätteljus framtid när det gäller juniorverksamheten i Brynäs, säger Tomas Thelin, junioransvarig.

Klicka här för att komma till en intervju med Thelin där han pratar om Kvist, Ljungkrantz, Birgersson och vårt framgångsrika U16-lag!

Ikväll möter vi Oskarshamn på bortais i säsongens näst sista match. Då får Ljungkrantz och Kvist återigen chansen att visa upp sig på absoluta toppnivå. Birgersson däremot saknas med sjukdom. Men i stället för honom kommer nu ytterligare två juniorer att få chansen att visa upp sig. För ikväll gör både Abbe Broberg och Sebastian Sundlöv SHL-debut.

— Det är jätteroligt för dem båda att de får den här chansen. Sen är det roligt att vi som organisation får chansen att visa upp våra juniorer och spela dem i SHL-matcher. Klart vi hade velat att de här matcherna skulle ha betytt mer för oss resultatmässigt men det här är andra sidan av myntet och nu får vi visa upp våra juniorer i stället, säger Ove Molin.

Broberg är en 18-årig forward som hittills har gjort 19 (7+12) poäng på 43 J20-matcher den här säsongen. Sundlöv är 19 år, lagkapten i J20 och har hittills stått för 25 (6+19) poäng på 43 matcher. Mot Oskarshamn kommer Broberg att spela med tröjnummer 4 och Sundlöv med tröjnummer 27.

— Abbe är en framtidsman som har gjort det bra i J20 över tid. Sebbe är kapten och leder vårt J20 och han är ett föredöme för vår juniorverksamhet, säger Molin.

SÅ STÄLLER VI UPP MOT OSKARSHAMN:

Målvakter:

Joacim Eriksson/Samuel Ersson

Backar:

Jonathan Sigalet – Victor Söderström

Niclas Andersén – Marcus Björk

Alexander Lindelöf – Josef Ingman

Eric Norin

Kedjeformationer:

Jacob Blomqvist – Greg Scott – Nicklas Danielsson

Jaedon Descheneau – Tomi Sallinen – John Persson

Samuel Solem – Linus Ölund – Johan Alcén

Alexander Ljunkrantz — Sebastian Sundlöv – Oskar Kvist

Abbe Broberg