Sista Snacket
Publicerad: 2018-02-01
Herr
Altmeistern och en junior återkommer när Tommy Sjödin förändrar i laget inför kvällens viktiga bortamatch mot Rögle BK.

Tommy Sjödin gör ett par ändringar i laget inför kvällens bortamatch mot Rögle BK. Junioren Alexander Bjurström tar plats i den fjärde linan tillsammans med Jonathan Granström och Johan Alcén. Det gör att Christopher Liljewall börjar på bänken och att Samuel Asklöf inte reser med till Ängelholm.

På backfronten är lagets altmeister Jörgen Sundqvist tillbaka i spel efter att ha stått över några macther. Han är sjunde back ikväll och därmed stannar Adam Boqvist hemma denna gång. Det gör att laget ser ut så här:

{!A}

Översatt till namn blir det en första kedja med Jesper Boqvist, Jesper Jensen och Kevin Clark. En andra kedja med Juuso Ikonen, Linus Ölund och Aaron Palushaj. Den tredje linan innehåller Drew Miller, Jacob Blomqvist och Daniel Mannberg och den fjärde Johan Alcén, Jonathan Granström och Alexander Bjurström.

Backparen är Simon Bertilsson och Ryan Gunderson, Lukas Kilström och Elias Fälth, Lucas Carlsson och Henrik Larsson.

Trettonde forward Christopher Liljewall och sjunde back Jörgen Sundqvist.

Målvakter David Rautio och Linus Fernström.

Strax före lunch idag reste laget till Arlanda för att ta flyget till Skåne. Tidigare på förmiddagen samlades spelarna och värmde upp antingen i gymmet eller ute på is. En handfull spelare valde det senare alternativet.

{!D}

Janne Larsson var med David Rautio, Aaron Palushaj, Jesper Boqvist, Henrik Larsson, Alexander Bjurström och Ryan Gunderson ut och värmde i Gavlerinken innan avresan till Skåne. Det var som vanligt på matchdagar ett mycket lugnt ispass som man avslutade med en tävling där samtliga spelare fick fyra chanser att överlista David i målet. Vann enkelt gjorde Alexander Bjurström som satte tre av fyra puckar i mål. "Jag vet inte riktigt hur puckarna gick in på David. Men mål blev det. Ikväll har jag fått order att skjuta mycket", sade Alexander Bjurström efter ispasset. "Han är stekhet idag" kommenterade Janne Larsson.

{!E}

Alexander Bjurström och Christohper Liljewall innan ett möte med Malmö i Gavlerinken. Ikväll tar Bjurström över Liljewalls ytterposition i den fjärde linan. Det blir Alexanders 21:a match i SHL denna säsong.

-Senast jag var med var mot Skellefteå borta. Jag känner mig pigg i kroppen och det har gått bra i J20 så det känns bra att få hoppa in. Jag ska bidra med fart och med mycket skott. Det blir första gången jag spelar mot Rögle i SHL. Men det är bara att jobba på för oss. De som krigar på hårdast vinner i slutänden, säger Alexander Bjurström.

-Vi är lite revanschsugna efter matchen här hemma och vill sätta ihop en bra helhetsmatch där vi jobbar med det defensiva och får ihop det på ett bra sätt. Prio på det defensiva spelet. Mot Malmö var vi inte beredda att göra jobbet defensivt. Det var som att vi åkte och väntade på när ska vi anfalla. Och då blir det inga anfall. Man måste först jobba färdigt och vinna puckar, säger Tommy Sjödin.

{!C}

"Vi vet vad Rögle kommer med. Det är ett hårt jobbande lag som spelar en jävligt enkel hockey. De lägger ner djupt och vill jobba hårt på oss och vill spela så lite som möjligt i egen zon. De är aggresiva och åker mycket skridskor".

-Det är en svår bortmatch. Rögle har bra tryck i hallen som är liten och det känns verkligen som att man spelar på bortaplan. Men det är ett fint läge för att göra en bra bortamatch. Vi ska jobba färdigt i egen zon precis som vi har pratat om hela säsongen. När vi jobbar färdigt där då kommer det andra också. De går jäkligt hårt så att det gäller att vi vill ha pucken och hjälpa varandra. Då går detta bra. Vi ska göra rätt för oss helt enkelt, säger Daniel Mannberg som blev Brynäs enda målskytt i matchen mot Malmö.

{!B}

Bortaställen ligger framme och redo att packas med av spelarna när deras trunkar fylls med handskar, hjälmar och allt annat som behövs.

Nästa hemmamatch spelas på lördag och det är idag 5200 biljetter sålda. Därmed blir det mycket folk på läktarna när Växjö Lakers gästar. Matchen startar 15.15 och du kan köpa biljett via denna länk:

Klicka här för att köpa biljett >>>

Sportreporter Peter Mansson