Förlust hemma mot Oskarshamn
Publicerad: 2021-11-02
SHL
Framför 6129 åskådare lyckades vi inte vinna tredje raka matchen - förlust med 2-5 efter att Oskarshamn gjort de sista två målen i tom målbur.

Det var vi som inledde piggast i kvällens match och när vi precis hade passerat fem minuter fick vi också utdelning när Rödin sköt sitt tionde mål för säsongen efter att ha blivit fint framspelad av Palve.

Gästande Oskarshamn skulle dock komma tillbaka och bara tre minuter senare var det kvitterat till 1-1. Innan perioden var slut skulle även 1-2 målet komma och Oskarshamn var i ledning efter första perioden.

Den andra perioden kom sedan att bli en period som präglades av ställningskrig där det var vi som hade mest puck och även bäst målchanser. Närmare än ett skott i stolpen kom vi dock inte och vi var fortsatt i underläge även efter två perioder.

Bara 59 sekunder in i den tredje perioden skulle vi äntligen hitta kvitteringsmålet till 2-2 och detta när Gunler först bröt pucken högt upp i banan, hittade ut till Ölund och styrde sedan in dennes skott.

Oskarshamn fick sedan chansen att spela powerplay två gånger om och i det andra numerära överläget fick de utdelning och vi var i uppförsbacke med tio minuter kvar att spela.

Under slutminuterna plockade vi ut Andrén för att spela med en extra utespelare men istället för ett kvitteringsmål kunde gästerna punktera matchen genom att göra två mål i tom målbur.

Brynäs- Oskarshamn 2-5 (1-2, 0-0, 1-3)

Första perioden: 1-0 (05.03) Anton Rödin (Oula Palve, Greg Scott) spel fem mot fyra. 1-1 (08.43) Hynek Zohorna (Tomas Zohorna, Emil Lilleberg). 1-2 (18.04) Tomas Zohorna (Hynek Zohorna, Patrik Karlkvist) spel fem mot fyra.

Andra perioden: -

Tredje perioden: 2-2 (40.59) Noel Gunler (Linus Ölund). 2-3 (50.31) Fredrik Olofsson (David Quenneville, Patrik Karlkvist) spel fem mot fyra. 2-4 Joakim Thelin (John Dahlström) mål i öppen kasse. 2-5 Jonas Engström (Hynek Zohorna) mål i öppen kasse.

Skott: 32-28