• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 December Dec
Söndag Sön 29 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Fredag Fre 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb

Sista Snacket

15 februari 2018 13:00
Herr

Det bekräftade laget och mycket backsnack inför kvällens hemmamatch mot Örebro.


Simon Bertilsson och Ryan Gunderson deltar i de olympiska spelen. Adam Boqvist är i USA med J18-landslaget och Lucas Carlsson skadad. Då får Tommy Sjödin tänka om när det gäller backparen.

Lukas Kilström och Elias Fälth kommer att utgöra det första backparet och den duon har vi sett i många matcher nu. Jörgen Sundqvist spelar tillsammans med Henrik Larsson i det andra och i det tredje får Marcus Ersson den här gången med sig Lucas Gustavsson. Lucas har varit sjunde back i ett par matcher och nu går han in som ordinarie back. Därmed får Tim Henriksson för första gången dra på sig SHL-dressen och ta plats som sjunde back. Tim kommer att spela i tröja nummer 19.

Lucas Gustavsson och Tim Henriksson är två storväxta juniorer som Sjödin plockar in i laget. Lucas Gustavsson 190 cm lång och väger 87 kilo. Tim Henriksson är hela 194 cm lång och trycker ned vågskålen till 90 kilo. Lucas kommer från Hille/Åbyggeby IK medan Tim har Valbo HC som moderklubb.

-Jag spelade ett byte mot Luleå. Men inget mot HV71. Det gäller att inte förstora upp det för mycket utan se det som en vanlig match. Gör man inte det är det lätt att man spänner sig. Det gäller att spela enkelt i egen zon. Blir man stressad är det bara att lägga sarg ut, säger Lucas Gustavsson.

-Jag går in med inställningen att jag ska spela sedan får jag ta det som det kommer. Det är bara att förbereda sig som man alltid gör, säger Tim Henriksson.

Lucas kommer tillsammans med Marcus Ersson att utgöra ligans yngsta backpar. Men det är inget som betyder några stora förändringar berättar Marcus.

-Egentligen har jag väl samma tankar som när jag spelar med någon äldre. Jag förändrar inte mitt spel särskilt mycket. Fortsätta att vara rejäl och hitta snabba pass. Kanske bara att jag håller ett litet extra öga så där. Det är annars bara att spela på som vanligt. De är ju här av en anledning. De är bra backar. Det är viktigt när man är så där ung att komma in i matchen bra. Det fick jag många tips om. Kom in och spela enkelt och ta det därifrån. Men det är samma för alla egentligen. Vi ska spela enkelt och rejält i egen zon, säger Marcus Ersson.

Tränare Tommy Sjödin får också kommentera backsituationen:

-Vi ställer alltid upp med det bästa lag vi har för dagen. Det här är två stora killar och det gäller för dem att klara kamperna i egen zon. Och det borde de kunna göra bra. Enkelhet och spela rejält gäller. Det underlättar ju om man är stark. Backarna ska se till att jobba ut puckarna så att forwards har något att jobba med, berättar Tommy.

Framåt är det Jesper Jensen och Marcus Westfält som saknas. Jesper dras med en skada och Marcus har följt med Adam över Atlanten.

Jesper Jensen är ännu inte riktigt klar för spel och ersätts av Jacob Blomqvist i den första kedjan.

Det gör att kedjorna ser ut så här:

Jacob Blomqvist med Jesper Boqvist som center och Kevin Clark på den andra kanten.

Juuso Ikonen och Linus Ölund tillsammans med Aaron Palushaj.

Drew Miller har Jonathan Granström som center och Daniel Mannberg somm ytterspelare.

Samuel Asklöf går sedan in i den fjärde kedjan där Christopher Liljewall nu blir center. På den andra kanten finns Johan Alcén.

Trettonde forward blir Alexander Bjurström.

Målvakter som vanligt David Rautio och Linus Fernström.

-Nu ska vi gå ut och tömma tankarna. Det är den här matchen kvar sedan är vi lediga ett tag. Vi ska gå in och ha fokusering på rätt saker. Vi är förberedda på att Örebro kommer hit och kämpar hårt. Det är inga lag i den här serien som inte gör det. Vi vet vad som krävs. Hårt jobb, jobba klart situationer och vinna kamperna. Inget dutt och petande i egen zon utan rejält, säger Tommy Sjödin.

Lite över 4000 personer förväntas på läktarna när pucken släpps klockan 19.00.

Här kan ni skaffa biljetter om ni ännu inte har några:

Klicka här för att köpa biljett >>>