Anna Meixner förlänger med Brynäs IF
Publicerad: 2022-05-11
SDHL
Den skridskostarke österrikiskan har spelat två säsonger i Brynäs IF och totalt 77 matcher. Nu skriver hon ett nytt avtal med föreningen som sträcker sig över säsongen 2022/23.

– Anna har varit starkt bidragande till våra framgångar senaste två säsongerna och hela tiden växt tillsammans med laget. Hon bidrar med energi både på och utanför isen och är en av ligans snabbaste spelare, samtidigt som hon är en målskytt. En fantastisk person och uppskattad lagkamrat. Jag är glad att hon valt att stanna i Brynäs IF, säger sportchef Erika Grahm.

Den 27-åriga forwarden anslöt till Brynäs inför säsongen 2020/21 och blev med sin bländande skridskoåkning snabbt en publikfavorit. På två säsonger i den rena dräkten har hon spelat 77 matcher, inklusive slutspel, producerat 69 (40+29) poäng och spelat hem två SM-silver.

– Jag är väldigt exalterad, glad och tacksam över möjligheten till att fortsätta representera Brynäs IF, säger Anna Meixner och fortsätter:

– När Erika (Grahm) hörde av sig och erbjöd mig ett nytt kontrakt så var det aldrig några tveksamheter till att tacka ja. Redan från dag ett har jag älskat Gävle och Brynäs. Organisationen är fantastisk och laget är som en familj för mig.

Meixner blickar tillbaka på säsongen 2021/22 med blandade känslor.

– Stödet som damlaget får här är helt fantastiskt. Jag menar, vi spelade inför 8000 (!) brynäsare i finalen. Det är definitivt för stunder som dessa man spelar hockey och det är ett minne för livet. Jag vill verkligen ta tillfället i akt och tacka alla Brynäsfans.

– Även om den femte och avgörande finalen blev en besvikelse, tycker jag att säsongen i stort var väldigt bra och ett steg i rätt riktning.

Hur går tankarna inför din tredje säsong i Brynäströjan?

– Jag ser verkligen fram emot att göra en bra sommarträning för att sedan ansluta till laget i augusti. Jag tror att vi har vad som krävs för att gå hela vägen nästa säsong och det är också en av anledningarna till att jag vill komma tillbaka till Brynäs. Det är dags att ta det så efterlängtade första guldet hem till Gävle!

Brynäs IF