Förlust hemma mot Skellefteå efter straffar
Publicerad: 2019-02-28
Herr
Efter en jämn match mot Skellefteå avgjordes det hela med straffar - där föll Brynäs med 3-4.

I den första perioden mellan Brynäs och Skellefteå AIK skapade hemmalaget en del heta lägen - redan från start tryckte Brynäs på bra.

Men det var gästande Skellefteå som tog taktpinnen och sköt in 1-0 efter fem minuter spelat av matchen.

7.30 kvitterade Brynäs till 1-1 när Simon Bertilsson fintade bort Skellefteå-försvaret och sköt in pucken bakom Mantas Armalis.

14.40 tog Brynäs ledningen med 2-1 när Jesper Boqvist utnyttjade en lös puck och sköt in ledningsmålet.

När Bertilsson får frågan av Cmore i den första periodpausen om hans mål så svarar han:

— Jag vill skjuta. Men sen ser jag att det är stängt överallt så då försöker jag en fräckis, och den går hem.

I den andra perioden kvitterade Skellefteå efter 5.54 spelat, ett resultat som stod sig rakt igenom hela andra perioden.

Inför periodvila stod det 2-2 på tavlan.

Fem minuter in i den tredje perioden hade Brynäs ett jätteläge där Boqvist la fram en pass till Tomi Sallinen - som med en backhand la pucken mot mål, men den tog i stolpen och ut.

Istället var det Skellefteå som 6.17 spelat tog ledningen med 3-2.

Brynäs jagade efter en kvittering. Och strax över 10 minuter spelat blev det en videogranskning - men målburen var dessvärre ur sitt läge och Skellefteå hade fortsatt ledning.

Men bara sekunder senare kvitterade Brynäs till 3-3 via Nicklas Danielsson - där Boqvist och Bertilsson, tidigare målskyttar, var assisterande.

Med tre minuter kvar av ordinarie speltid kom Oscar Möller fri - men Joacim Eriksson som vaktade Brynäskassen räddade det skottet.

Matchen togs till sudden - där hade Brynäs de vassaste lägena av de två lagen. Men minuterna tickade på och det hela skulle avgöras på straffar.

Där var det Skellefteå som plockade hem två poäng och Brynäs föll med 3-4.

MATCHFAKTA

Brynäs–Skellefteå 3-4 (2–1, 0-1, 0-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (5.16) Joakim Lindström (Jesper Jensen, Oscar Möller), 1-1 (7.30) Simon Bertilsson (Ryan Gunderson, Jesper Boqvist), 2-1 (14.40) Jesper Boqvist (Nicklas Danielsson)

Andra perioden: 2-2 (5.54) Edwin Hedberg (Petter Granberg, Patrik Norén)

Tredje perioden: 2-3 (6.17) Edwin Hedberg (Albin Eriksson, Andreas Wingerli), 3-3 (10.57) Nicklas Danielsson (Jesper Boqvist, Simon Bertilsson)