Jesper Boqvist förlänger kontraktet — skriver på för ett år till: ”Jag är inte klar”
Publicerad: 2019-02-21
Jesper Boqvist har skrivit på ett nytt kontrakt med Brynäs. Den nya överenskommelsen håller honom i klubben även nästa säsong. — Det är inget annat ställe jag vill vara på, säger han.

Jesper Boqvist stannar i Brynäs.

Forwarden har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

— Det känns oerhört roligt för oss att han väljer oss ett år till. Han har ett fantastiskt bra år bakom sig och har tagit stora kliv i sin utveckling. Sen är han dessutom en härlig spelare att titta på som kan göra oväntade saker, säger Brynäs sportdirektör Andreas Dackell.

Boqvist är mitt uppe i vad som är karriärens hittills bästa seniorsäsong. Han har gjort 28 (12+16) poäng på de 42 matcher han spelat.

— Det är min klart bästa seniorsäsong hittills. Jag känner att jag har blivit mycket jämnare. Jag har haft en högre lägstanivå och blivit starkare, säger Boqvist och fortsätter:

— Jag brukar ha tuffa starter på säsongerna även om det var en kortare period i år. Jag hade en tuff bortamatch mot Linköping där jag blev petad i den andra perioden. Det var inte roligt men sen dess har jag spelat hyfsat hela tiden. Det har inte varit några längre dippar och även om jag kanske inte gjort poäng i varje match så tycker jag ändå prestation har varit hyfsad.

Prestationerna har även gett honom en plats i Tre Kronor under säsongen.

— Det var inget man hade som mål innan säsongen men så såg jag vilka som tog plats där den första turneringen de körde och kände att ”om de kan vara med så kan jag vara med”. Jag har gnuggat på det jag är sämre på. Spelet med puck fungerar oftast men spelet utan puck blir svårare när man möter bättre spelare.

Även om han skrivit på ett nytt kontrakt med Brynäs finns det en möjlighet att New Jersey Devils — NHL-klubben som äger hans rättigheter — väljer att plocka över honom till andra sidan Atlanten nästa säsong.

— De har koll på vad jag gör här men det får jag ta efter säsongen. Det är klart det är ett mål att spela där och är man tillräckligt bra så hamnar man där borta. Det spelar ingen roll när utan det får ta den tid det tar, säger 20-åringen.

— Jag är inte klar någonstans. Jag är fortfarande ung och lär mig något nytt varje dag. Efter matcherna känner jag att ”jag kan bättre än så här”, så det finns mycket mer att hämta. Det känns bra att ha minst ett år till här.

För om du är i Sverige så spelar du i Brynäs?

— Ja, precis, det finns inget annat. Det är inget annat ställe jag vill vara på.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist