Juniorkollen: Full pott den gångna veckan
Publicerad: 2019-12-09
Junior
Fem vinster och full pott i poäng blev det på juniorsidan den gångna veckan, när J20 och J18:s höstserier sammanfattades. Både J20 och J18 är nu också vidare till Top 10 och Allsvenskan efter årsskiftet.

J20:

Två matcher återstod i SuperElit Norra och J20 kunde säkra en plats i Top 10 genom seger mot Västerås på fredagskvällen. Detta lyckades man också med sedan matchen slutat i en 4–2-vinst, även om det blev lite väl spännande på bortaisen.

Söndagens hemmamatch mot AIK hade alltså ingen större betydelse, för något av lagen, men det blev till slut en storseger med 8–1 efter att J20 fått spela ut rejält mot ett sargat motståndarlag.

Nu väntar ett lite längre uppehåll och därefter spel i Top 10 när 2020 drar igång.

J18:

Veckans hetaste match var också den näst sista i serien, då Valbo kom på besök till B-hallen på onsdagen, och det märktes till en början att det var nervöst i bägge lägren mellan spelare som känner varandra in och ut. Men när J18 väl kom igång så stod det 3–0 efter en period och det var ändå klasskillnad mellan lagen. Resultatet skrevs till slut till 5–1 och det blev en klart mer övertygande seger än när lagen möttes i NickBack Arena tidigare under hösten.

På söndagen väntade sedan den avslutande matchen, borta mot Falun. 12.45 drog man igång och även där hade J18 en bra start då man fick in två mål tämligen enkelt i inledningen av matchen. Men hemmalaget var inte några som gav upp i första taget och det var faktiskt 3–2 till Falun efter två perioder.

Förlora var dock ingenting som J18 hade planerat att göra i denna match och man visade upp sitt riktiga jag igen i den tredje perioden. Där drog man till med tre mål på lite drygt 15 minuter och man säkrade till slut segern med 5–3.

Även J18 har nu ett längre uppehåll med matchandet och man kommer sedan att spela i Allsvenskan Södra under 2020.

U16:

En match spelades för U16 under veckan och det när Färjestad kom till B-hallen på lördagen. Där blev det tight och spännande som hette duga när U16 fick hämta ikapp underläge ett par gånger, och trots att man kanske skulle ha gjort fem eller sex mål i den andra perioden så var det 1–1 långt in i tredje.

När så Färjestad gjorde 1–2 med knappa elva minuter kvar så var det som att det blev en nytändning hos de svartklädda och man plockade fram den där förmågan att vända matcher, som man ju gjort några gånger tidigare.

2–2 kom nämligen efter 14.50 och när man sedan fick chansen i powerplay med tre minuter kvar så kom dödsstöten. Med 1.07 kvar på matchklockan skickade man in 3–2 i det numerära överläget och vändningen var komplett.

Färjestad försökte allt man kunde efter målet, men förgäves. U16 var stabila bakåt och höll tätt när man tog tre poäng på en skön vändning.

Fullständiga matchrapporter, statistik och bilder finns på brynasjuniorer.blogg.se