Strafförlust borta mot Linköping
Publicerad: 2021-10-22
SDHL
Ledning inför tredje perioden - då vände Linköping och vi fick nöja oss med en poäng i Saab Arena.

Det var hemmalaget Linköping som fick den bästa starten på dagens match när de efter fem minuters spel tog ledningen med 1-0.

Vi skulle växa in i matchen och när vi passerat halva den första perioden kom kvitteringsmålet när Gebhard tryckte iväg ett skott av den hårdare kategorin och det var 1-1.

Under slutet av perioden fick vi chansen att spela powerplay två gånger om men vi lyckades inte förvalta detta och vi gick till pausvila i likaläge

I början av den andra perioden gick vi sedan upp i ledning till 2-1 när Mrazova rakade in en retur från Lindells skott och blev målskytt för första gången sedan återkomsten från sin skada.

Nästa mål i matchen skulle dröja ända till fem minuter in i den tredje perioden och då var det hemmalaget som utjämnade till 2-2.

2-2 stod sig också perioden ut och matchen fick avgöras på straffar efter att förlängningsspelet blivit mållöst.

Straffläggningen blev en kort historia efter att vi missat våra två första straffar och Linköping gjort mål på sina.

Redan imorgon får vi chans att haka upp på segertåget igen när vi åker till Hovet för match borta mot Djurgården.

Linköping - Brynäs 3-2 efter straffar (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (05.21) Jessica Adolfsson (Andrea Dalen) spel fem mot fyra. 1-1 (12.38) Jaycee Gebhard (Anna Meixner) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-2 (22.40) Katerina Mrazova (Stella Lindell, Maja Nylén-Persson).

Tredje perioden: 2-2 (45.28) Leanne Justine Reyes (Ingrid Morset).