Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Onsdag Ons 3 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Fredag Fre 5 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Torsdag Tor 11 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Fredag Fre 19 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Idag 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Fredag Fre 5 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Söndag Sön 21 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

FÖRSNACK | ÖLUND!

21 januari 2021 13:00
Linus Ölund, Brynäs IF
Herr

Ikväll väntar match hemma mot Oskarshamn och det är ett Brynäs med gott självförtroende som kommer ut till match efter tisdagens sköna seger mot Örebro.

— Väldigt skön seger, vi gjorde en bra match i 60 minuter vilket gjorde det extra skönt, säger Linus Ölund.


I matchen mot Örebro fick dessutom Gävlesonen som tidigare varit lagkapten i U16 till J20 debutera som kapten även i SHL och Ölund var minst sagt stolt.

— Det var väldigt häftigt, jag hade väl ett mål inför säsongen att få en bokstav och så fick jag det och att nu få vara kapten några matcher när Anton är borta är väldigt stort. Domarna hade också koll på det innan matchen och gratulerade mig till första matchen som kapten, att de hade koll på det betyder också mycket, säger han.

I matchen så debuterade även nyförvärvet Oula Palve för Brynäs. Många Brynäsfans var imponerade över Palves debut och Ölund instämmer i hyllningskören.

— Han såg jättebra ut, han är en riktigt bra center och framför allt riktigt bra på att teka. Vi kommer vi verkligen att få nytta av honom.

Ölund har själv kommit igång rejält med poängproduktionen den senaste tiden och har fina siffrorna med åtta poäng (5+3) på de senaste tio matcherna - något han tackar coacherna för.

— Mycket har med självförtroende att göra som jag fått av coacherna, det gör att jag känt mig trygg och det har gått hem här den senaste tiden.

Solomålet mot Luleå som blivit nominerat till veckans mål i SHL sticker ut lite extra från mängden. Kan du berätta om det målet?

— Haha ja, det blev som instinkt där man vet ungefär var målet är och när det lyckas så är det klart att självförtroendet stiger. Det är något man tar med sig till träningar och matcher och vågar testa lite grejer.

Det är inte bara Ölund som är inne i en fin form utan laget har tagit poäng i åtta av de senaste elva matcherna vilket innebär att vi är ett av seriens formstarkaste lag

— Vi har haft en bra sammanhållning och haft roligt tillsammans hela tiden även när det inte gått bra. Nu när det har börjat trilla in poäng så har vi haft det med oss hela tiden och fått energi av det vilket har gjort att det har rullat på bra.

Sedan i söndags så har Brynäsfansen ännu en gång visat sin gemensamma styrka och har på eget initiativ samlat ihop nästan 200 000 kronor till Fansens värvning. Dessutom har över 200 supportrar valt att teckna privatpartner.

— Vi har koll på insamlingarna vilket såklart ger extra mycket energi till oss i laget, framför allt ett sånt här år när det är tuffare tider.

Det blir också allt fler publikfigurer på läktaren.

— Man tänker på dem och det ger en bättre inramning - de är roligt att folk vill bidra och det är ju hur många som helst som sitter där och fyller hela långsidan och kortsidan så vi märker verkligen skillnad.

Ikväll väntar Oskarshamn hemma i ytterligare en match där tre viktiga poäng står på spel.

— Vi måste komma upp lite grann och ge dem så lite tid som möjligt, kan vi komma upp och ligga nära kan vi vinna mycket puckar och attackera därifrån.