Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr

Seger i den fjärde kvalmatchen

15 april 2021 22:03
Herr

Vi satte fart direkt från start och slutade aldrig - otroligt imponerande 4-1 seger i den fjärde kvalmatchen.


Om de tidigare matcherna i kvalet har varit aningen chansfattiga och något destruktiva så var det idag en markant skillnad. Istället för avvaktande spel var det nu väldigt underhållande och svängigt spel där båda lagen men framförallt vi skapade massvis av målchanser .

Med knappt sju minuter kvar av den första perioden fick vi chansen att spela powerplay och även där radade vi upp målchanser. Vi hade också en puck i mål men efter en lång videobedömning valde domarna att inte godkänna målet och det var fortsatt 0-0.

Målet skulle alltjämt komma när knappt fyra minuter återstod. Rödin med positionen bakom mål sökte Molin i slottet som inte fick någon träff, vilket gjorde föga då Bertilsson fångade upp den lösa pucken och pricksköt in ledningsmålet till 1-0.

Bara två minuter in i den andra perioden skulle även det andra målet komma. Målet föranleddes av en magisk brytning i mittzon av Ölund där sedan en snabbskrinnande Mannberg åkte sig fri, siktade in sig i det bortre krysset och det var 2-0 ledning för oss.

Vi fortsatte sedan att trycka in puckar mot mål och var oerhört nära att utöka vår ledning till 3-0. Under den andra halvan av perioden vände spelet över till hemmalagets fördel där man framförallt skapade bra målchanser i powerplay men det var fortsatt 2-0 efter två perioder.

Fem minuter in i den tredje perioden trodde nog de flesta att HV71 hade reducerat till 1-2 men efter en lång videobedömning dömdes målet bort för hög klubba.

Istället för 2-1 skulle vi istället utöka vår ledning till 3-0 när Johan Alcén helt på egen hand bröt pucken vid offensiva blå för att sedan hur kyligt som helst pricka in 3-0 bakom Gunnarsson.

Med tre minuter kvar att spela satte sedan Oula Palve spiken i kistan när han fint framspelad av Tomi Sallinen ordnade 4-0 i öppen kasse. Med knappt två minuter kvar av matchen reducerade sedan HV71 till 4-1 genom Anton Wedin i powerplay.

Vi stänger dagens match och blickar fram mot söndag då vi spelar den femte kvalmatchen med nedsläpp klockan 18.00 i Monitor ERP Arena.

Matchfakta

HV71 - Brynäs IF 1-4

Första perioden: 0-1 (16.08) Simon Bertilsson (Emil Molin, Anton Rödin).

Andra perioden: 0-2 (22.13) Daniel Mannberg (Linus Ölund)

Tredje perioden: 0-3 (47.22) Johan Alcén (utan assist). 0-4 (56.26) Oula Palve (Tomi Sallinen) 1-4 (58.29) Anton Wedin (Jordan Murray, Filip Forsberg) spel fem mot fyra.

Skott: 25-18

Publik: 8