Trippla nyförvärv nätade - i trygg seger mot AIK
Publicerad: 2019-09-07
Herr
En dag på jobbet-seger med 4-1 mot AIK. Då nätade tre nyförvärv: Anton Rödin, Josef Ingman och Lukas Zetterberg - innan Emil Forslund stängde målskyttet i öppen kasse. Nu väntar Leksand klockan 12.00 under söndagen i turneringens avslutande dag.

I den andra matchen av Skoda Trophy öppnade Anton Rödin vårt målskytte.

17.35 in i första perioden plockade kaptenen upp en lös puck på högerkanten - och tog fart. Rödin tog sig hela vägen in i en central yta runt "övre slottet" och knäppte iväg en handledare som hittade nätet.

I den andra perioden fyllde Josef Ingman på med ett mycket fint mål. Backen fick pucken av Jonathan Sigalet strax innanför offensiv blå - och snärtade iväg ett dragskott som såg ut att sitta klockrent i krysset.

Det betydde 2-0. En ledning som sedan decimerades när vi glömde bort att markera framför egen kasse och AIK reducerade till 1-2 från nära håll. Mer eller mindre otagbart för Jocke Eriksson i kassen.

I tredje perioden fyllde vi på till 4-1.

Först flippade Anton Rödin fram Lukas Zetterberg till en kanonyta i PP. Nyförvärvet visade exakt varför han bombade in 27 mål i allsvenskan förra säsongen genom att hyvla iväg en projektil otagbart för AIK-keepern.

Sedan stängde Emil Forslund dagen med 4-1 i öppen kasse.

Matchfakta: Brynäs IF-AIK 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

Första perioden: 1-0 (17.35) Anton Rödin, utan assist.

Andra perioden: 2-0 (4.50) Josef Ingman (Jonathan Sigalet, Jacob Blomqvist), 2-1 (7.28) Jacob Svensson (Marcus Karlberg, Oscar Drugge)

Tredje perioden: 3-1 (8.58) Lukas Zetterberg (Anton Rödin) spel fem mot fyra, 4-1 (19.25) Emil Forslund (Lukas Zetterberg)