Barn fick roller i Brynäs IF — så var Game for UNICEF: ”Stolt över att vara en del av detta”
Publicerad: 2019-12-11
Herr
I lördags var det Game for UNICEF när vi vann mot Växjö i SHL. En fantastisk dag med en mängd aktiviteter i arenan med fokus på barn.

Flera barn fick i samband med matchen praktisera på viktiga positioner inom Brynäs organisation. Bland annat:

Albin Hedlund, praktiserade med Mikael Holmqvist, fick bland annat träffa sin favoritspelare Samuel Ersson, vara med i omklädningsrummet både före och efter match och fick dessutom ett specialuppdrag av målvaktstränare Robin Danielsson.

Emil Boqvist briljerade med sina frågor till både spelare och andra gäster som studioreporter tillsammans med Henrik Harrysson.

— Game for UNICEF är en manifestation av vårt samarbete. Det handlar om att ge fler barn rätten och möjligheten till ett bättre liv. Och därför får barnen ta en stor plats i den här manifestationen på en massa olika positioner, säger Johan Cahling, Brynäs direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling.

Vi samlade även in julklappar tillsammans med Klappakuten som sedan skänktes till barn som riskerar att bli utan klappar i jul. Totalt samlades in ungefär 500 julklappar i entréhallen.

Dessutom hade vi Tiger Toss vilket innebar att när Brynäs gjorde sitt första mål, vilket endast tog 1.49 minuter, regnade det in gosedjur från publiken. Vi delade ut 1 000 Brynästigrar till besökare och utöver dessa hade många i publiken tagit med egna gosedjur för att kasta in. Allt samlades in och skänktes sedan till behövande barn.

Vår bedömning är att cirka 2 000 gosedjur kastades in på isen — vilket tillsammans med de 500 klapparna från entréhallen betydde att Brynäs IF genom En bra start skänkte totalt 2 500 julklappar till Klappakuten.

En annan grej var att SHL-spelarna denna match fick åka in tillsammans med U10-laget på introt, en häftig upplevelse för både de små och de stora. Backen Niclas Lundgren uppskattade dagen och det Brynäs gör för barnen.

— Game for Unicef är ett fantastiskt initiativ. Det är en match som är tillägnad barnen och vi spelare märker av hur viktigt det är för barnen som är här. Bara en sån grej som att gå in med en liten på introt är jättestort för dem men också häftigt för oss. Det är en liten handling som representerar något större och som man är stolt över att vara en del av, säger Lundgren.

Se film från dagen i videospelaren ovan.

Mathias Berglund