Greg Scott förlänger med Brynäs IF
Publicerad: 2014-05-27

Det är nu klart att forwarden Greg Scott väljer att förlänga sitt kontrakt med Brynäs IF. Därmed är ytterligare en viktig pusselbit i lagbygget inför nästa säsong klar. Greg Scott och Brynäs IF har kommit överens om ett kontrakt på två år.

– Vi är naturligtvis jätteglada för att Greg väljer att komma tillbaka till Gävle och Brynäs IF vilket är ett kvitto på att han trivts bra i staden och i laget, säger Micke Sundlöv, sportchef i Brynäs IF. Det visar också att Greg ser en fortsatt bra utveckling för både sig själv och Brynäs IF framöver.

Greg Scott är född 1988, och kommer från Victoria, BC i Kanada. Han inledde sin ishockeykarriär i Victoria Salsa, och fortsatte därefter till den kanadensiska juniorligan och Seattle Thunderbirds i fyra säsonger. Säsongen 09/10 fortsatte hans karriär i Toronto Marlies där han var kvar tills han kom till Brynäs IF inför säsongen 13/14.

Under förra säsongen spelade Greg Scott 58 matcher inklusive slutspel, och gjorde totalt 37 poäng (18 + 19) Greg Scott kom fyra i Brynäs IF:s interna poängliga och han hade under säsongen en skotteffektivitet på 13,93 %.  Greg Scott är en hårt arbetande forward som värvades in som högerforward, men när Petteri Nokelainen skadade sig fick han axla rollen som förste center i laget. Något han gjorde riktigt bra under säsongen.

– Greg visade att han passade bra som center här i Sverige, säger Micke Sundlöv. Han låg länge med i toppen av hela SHL:s poängliga, och målsättningen är naturligtvis att han ska vara där hela säsongen 2014/2015.

Brynäs IF