• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Onsdag Ons 4 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Fredag Fre 6 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Gävle kommun går in som huvudpartner till Brynäs IF

3 juni 2014 16:08

Samma dag som Brynäs IF presenterade en ny sportchef blev det också klart med den andra huvudpartnern till föreningen. Det är Gävle kommun som nu går in som huvudpartner till Brynäs IF och föreningens nya verksamhet En bra start. Det nya avtalet sträcker sig över fem år och är värt sammanlagt 25 miljoner.


– Vi är glada och stolta över att få Gävle kommun som huvudpartner till Brynäs IF, och En bra start, säger Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör i Brynäs IF. Detta kommer att gynna Gävle som stad, och framför allt våra barn.

Det är Brynäs IF:s nya samarbete med UNICEF och En bra start som varit den avgörande orsaken till att Gävle kommun nu går in som en huvudsponsor till Brynäs IF. Verksamheten är för alla barn, och ska stödja eldsjälar, ledare och lärare samt skapa konstruktiva, roliga och lekfulla aktiviteter för barnen på deras hemmaplan. Verksamheten kommer också att arbeta för att få ut ungdomar i jobb. En bra start görs tillsammans med UNICEF och Brynäs IF:s starka partners och i samverkan med många andra goda krafter och föreningar.

– Brynäs sociala engagemang och samarbetet med UNICEF är helt avgörande för vår satsning. Att en stor och omtyckt klubb med många goda förebilder vill stötta barn och ungdomar är fantastiskt, säger Carina Blank, kommunalråd, Gävle kommun.

Avtalet kommer att omfatta en mängd olika verksamheter med de gemensamma målen att skapa en bra och meningsfull fritid för barn, för att barn ska klara skolan, vara schyssta kompisar, få bra förebilder och få ungdomar att komma ut i jobb i Gävle. Bland annat kommer spelare från Brynäs herr- och damlag att bli en del av skolans vardag. Sammanlagt 30 skolor i kommunen kommer att ha samarbeten med Brynäs IF de kommande fem åren. Totalt kommer även 250 praktikplatser att ordnas för att ge unga vuxna möjlighet att ta viktiga steg mot ett första jobb. Dessutom kommer Brynäs IF att anordna spontanlek och aktiviteter i tio stadsdelar under avtalsperioden.

En bra start är något vi gör tillsammans med starka partners och andra goda krafter och föreningar i samhället, säger Johan Cahling, vice klubbdirektör i Brynäs IF. Att Gävle kommun nu blir huvudpartner till Brynäs IF och En bra start är förstås mycket viktigt när vi nu ska bygga upp den nya verksamheten där vi ska nå ut till alla skolor och stadsdelar över tid.

I avtalet ingår även namnrättigheterna till Brynäs IF:s arena som idag heter Läkerol Arena. Namnrättigheterna värderas till en miljon kronor per år. Det nya officiella namnet kommer att bli Gavlerinken Arena, och det kommer att gälla från och med i höst.

– Genom det nya avtalet får Gävle kommun rätt till vårt arenanamn, säger Johan Cahling. Att få tillbaka namnet Gavlerinken känns mycket positivt. Det är en del av vår historia, och som vi är stolta över. Det känns bra att vi nu blickar framåt tillsammans med en viktig del av vår historia.

– Det är ett namn som alla förknippar med Gävle, hockey och framgång. Dessutom passar namnet bra med Gavlehov Arenaby som området där arenan ligger nu heter, säger Carina Blank.

Läs mer om En bra start