• Huvudsponsorer

"Det går inte att underskatta någon motståndare i ligan"

19 oktober 2016 15:51

Inför match med Brynäs IF:s huvudtränare Thomas ”Bulan” Berglund


Först och främst ”Bulan”, grattis till gårdagens seger mot Rögle. Det blev en händelserik sista period.

– Tack så mycket, vi kommer inte riktigt upp i nivå de två första perioderna. Det blev lite bättre i slutet på andra, i tredje perioden är vi det bättre laget och vi vinner rättvist.

Med tanke på hur svullet Ponthus Westerholms ansikte var efter matchen, kan vi säga att det numera finns två ”Bulan” i laget?

– Haha, ja för tillfället kanske. Ponthus gör en uppoffrande aktion som leder till att vi lyckas göra ett viktigt mål. Kul också för Zaborsky (Tomas) att sätta sitt första mål. Vi ser varje dag på träning hur bra han är så det var bara en tidsfråga innan det skulle lossna för honom.

Hur ser du på morgondagens motståndare Karlskrona? Många experter tippade dem i botten men de ligger just nu på femte plats, en poäng bakom oss.

– De har gjort det väldigt bra och det går inte att underskatta någon motståndare i ligan. Är du inte fullt fokuserad och tar jobbet så vinner du inga matcher, så pass jämna är alla lag i SHL. Vi har en gameplan för hur vi ska spela imorgon och gör vi det fullt ut vi att vi är svårslagna.

Hur ser truppen ut imorgon?

– Jämfört med gårdagens match är det klart att Sebbe (Enterfeldt) inte blir med utan (Gustaf) Thorell går in och tar hans plats. I övrigt är det lite osäkert, Ponthus Westerholm bör kunna spela imorgon men om inte han kan spela kommer Jesper Boqvist från J20 att kliva in. Han var även med några matcher ifjol och är en mycket spännande lirare. Sedan kommer även Lucas Carlsson tillbaka imorgon efter sin skada och Marcus Ersson blir sjunde back.

Innebär det att Johannes Kinnvall inte blir med?

– Precis, Kinnvall skötte sig bra igår tycker jag. Lugn och trygg med puck, spännande kille för framtiden.

Vem står i mål imorgon?

– Imorgon står Felix Sandström.