Onsdag Ons 16 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr

Dam: Två nyförvärv

9 juni 2014 14:06

Malin Wong och Maja Ewel klara för Brynäs damlag.


Nu har Brynäs damlag gjort klart med de två första nyförvärven inför nästa säsong. Det är forwarden Malin Wong och backen Maja Ewel som har skrivit ett kontrakt med Brynäs IF som sträcker sig över säsongen 2014/2015.
– Två duktiga spelare som jag vet kommer utvecklas bra hos oss, säger Tony Östlund, damansvarig Brynäs IF. De har rätt engagemang och vilja, och det är något som behövs för den här nivån.

Malin Wong är född 1994 och uppvuxen i Örebro. Innan har hon spelat med killar i Kumla hockey och med Skåre BK:s damlag, där hon också vann poängligan förra året. Malin har vunnit VM-brons och OS-guld med U18 landslaget.
– Att ha skrivit på för Brynäs känns jättekul! Det kommer att bli en väldigt spännande men också lärorik säsong. Brynäs känns som en bra förening där det satsas på tjejer. Laget är ett oerhört skönt gäng som alltid är 100 % seriösa.

Maja Ewel är född 1995 och kommer även hon från Örebro. Hennes tidigare klubbar är Kumla hockey och Skåre BK:s damlag. Maja representerade Örebros distriktslag 2012 och var även lagkapten i Stålbucklan samma år.
– Det känns jättespännande att ha skrivit på för Brynäs. Det har alltid varit en dröm att få spela i Riksserien och nu får jag ta nästa steg i min utveckling. Brynäs IF kändes som det självklara valet då jag tror att jag kan utvecklas mest där. Dessutom har jag träffat laget och ledarna och upplevde en väldigt bra stämning i gruppen.

– Malin är en skridskostark forward med ett riktigt bra skott, säger Henrik Orevik, tränare Brynäs IF. Hon är en spelare som kan och ska producera poäng. Maja är en stor och hård back som gör det jobbigt för motståndarna ute på isen, säger Henrik och fortsätter, jag ser en grym utvecklingspotential i båda två och här hos oss får de verktygen för den utvecklingen.