Nick Johnson klar för Brynäs IF
Publicerad: 2015-04-30

Arbetet med att forma nästa säsongs trupp pågår för fullt, och idag blev det klart med ytterligare ett nyförvärv inför säsongen 2015/2016. Det är den kanadensiska forwarden Nick Johnson som nu är klar för Brynäs IF. Brynäs IF och Nick Johnson har kommit överens om ett kontrakt på två år.

- Nick är en allround-spelare med ett bra tvåvägsspel som kan spela i alla spelformer, säger Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF. Han kan producera, han har bra storlek och han vinner mycket puck efter sargerna. Han är en spelare som jag bedömer kommer att göra stor nytta i vårt lag.

Nick Johnson (186/91) är född 1985 i Calgary, och har erfarenhet från både spel i NHL och AHL. I NHL har han spelat över 100 matcher med bland annat Pittsburgh Penguins, Minnesota Wild, och Boston Bruins. Han har spelat över 250 matcher i AHL i lag som bland annat Wilkes-Barre Scranton Penguins, Portland Pirates och Providence Bruins. Den senaste säsongen har han spelat i Växjö Lakers och gjorde totalt 38 poäng (17+21) på 55 matcher i SHL. I slutspelet gjorde han 9 poäng (4+5) på 18 spelade matcher.

- En annan stor fördel med Nick Johnson är att han under den gångna säsongen spelat samtliga 55 grundspelsmatcher och även samtliga 18 matcher i slutspelet, säger Stefan Bengtzén. Han är också bäst i hela SHL i +/- statistiken med hela +30.

Brynäs IF