Förlust efter straffar mot Djurgården
Publicerad: 2019-08-24
DAM
Efter tre mållösa perioder samt förlängningsspel så togs matchen till straffar - där föll Brynäs mot Djurgården med 0-1.

Den första perioden startade upp med en del utvisningar. Båda lagen hade sina lägen att göra matchens första mål men perioden slutade mållös.

Bara tre minuter in i andra så låg Brynäs på hårt i offensiv zon, farten och intensiteten ökade och bland annat Emelie Cordoba hade två riktigt fina lägen.

4.38 drabbades Brynäs av en utvisning. Men med en tät box rensade de undan pucken och Djurgården kom aldrig riktigt nära inpå.

Michela Cava och Andrea Cordoba spelade till sig ett två-mot-ett-läge - men målvakten rädda den pucken.

10.56 fick vi powerplay spel då Jennifer Wakefield, som spelade i Brynäs förra säsongen, åkte ut för tripping.

Men med minuten kvar av det numerära överläget så drabbades även vi av en utvisning.

Spel fyra mot fyra varade i 48 sekunder före vi fick, åter igen, spela i boxplay.

Vår målvakt Agnes Åker rädda oss kvar i slutsekunderna då hon täppte till helt i kassen, och den andra perioden slutade även den 0-0.

I den tredje och sista perioden såg det ut ungefär som det gjorde i de två första perioderna - och det gick vidare till förlängningsspel.

Det hela slutade med en jätterysare i sudden death- straffar och där var det Djurgården som drog det längsta strået.

Brynäs–Djurgården 0-1 (0–0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1)